Κορονοϊός: Συρροή κρουσμάτων σε ογκολογική κλινική – 14 θετικά δείγματα μέχρι στιγμής

  • Γιάννα Σουλάκη
θάνατοι
Το πρώτο κρούσμα αποκαλύφθηκε τυχαία, όταν ένας νοσηλευόμενος ασθενής έκανε εξετάσεις με αφορμή επικείμενο χειρουργείο. Από το βράδυ της Δευτέρας μέχρι σήμερα, τα θετικά τεστ βγαίνουν το ένα μετά το άλλο…

Πρόκειται για την ογκολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας όπου 14 ασθενείς, διαγνώστηκαν με κορονοϊό, σε σύνολο 30 νοσηλευομένων. Σύμφωνα με το e-thessalia, θετικός στον κορονοϊό βγήκε και ένας γιατρός.

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα σε νοσηλευμένο προέκυψε το βράδυ της Δευτέρας σε τυχαίο προεγχειρητικό έλεγχο, σε ογκολογικό ασθενή που νοσηλευόταν κάποιες ημέρες στην κλινική. Το βράδυ της Δευτέρας ο ασθενής μεταφέρθηκε στα Λοιμώδη. Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, στην ογκολογική κλινική τεστ γινόταν σε όποιον ασθενή παρουσίαζε πυρετική κίνηση ή άλλο σύμπτωμα.

Σήμερα, δύο μέρες μετά το πρώτο κρούσμα ο ΕΟΔΥ έδωσε οδηγία να γίνουν άμεσα τεστ σε όλους τους νοσηλευόμενους ενώ η κλινική θα κλείσει για να γίνει απολύμανση. Οι ασθενείς όσο και οι συνοδοί θα μεταφερθούν στο τμήμα χημειοθεραπειών ή σε άλλα τμήματα και κλινικές.

Αρνήθηκε τεστ στις επαφές ο ΕΟΔΥ

Στο μεταξύ, μέχρι χθες Τρίτη 10 Νοεμβρίου, το βράδυ, οπότε και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε νοσηλευόμενους είχαν φτάσει τα 5, η οδηγία του ΕΟΔΥ ήταν να γίνουν rapid test στο προσωπικό (βγήκαν αρνητικά) ενώ συνοδοί που ζήτησαν να υποβληθούν σε τεστ, έλαβαν από εκπροσώπους του ΕΟΔΥ την απάντηση “ότι δεν προβλέπεται τεστ για ασυμπτωματικούς” και αν οπωσδήποτε ήθελαν να υποβληθούν στη διαδικασία προληπτικού ελέγχου, αυτό θα πρέπει να το κάνουν εκτός νοσοκομείου (οι συνοδοί εφόσον βγουν από το Νοσοκομείο, δεν μπορούν να επιστρέψουν στους ασθενείς τους).

Να σημειωθεί ότι συνοδοί όπως και επισκεπτήρια απαγορεύονται στην ογκολογική κλινική όπως και σε όλες τις κλινικές, εκτός από ειδικές περιπτώσεις ασθενών που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν.

Πηγή: Newsit.gr, e-thessalia

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν