Κορωνοϊός: Συναγερμός στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» για θετική αλλοδαπή λεχώνα – Συναγερμός και στο hotspot

  • Γιάννα Σουλάκη
Αλεξάνδρα
Συναγερμός έχει σημάνει στο μαιευτήριο "Αλεξάνδρα" όταν αποκαλύφθηκε ότι αλλοδαπή λεχωίδα γυναίκα, μητέρα ενός νεογέννητου βρέφους είναι θετική στον ιό. Προηγουμένως είχε αποδειχθεί ότι είναι θετικός και ο άνδρας της.

Λεπτομερής ιχνηλάτηση περιστατικών για πιθανά κρούσματα του κορωνοϊού γίνεται σε δύο ευαίσθητες για μετάδοση του ιού εστίες: στο  μαιευτήριο «Αλεξάνδρα» και στο Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών της Ριτσώνας, όπου έχει σημάνει συναγερμός.

Ολα ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη όταν έγκυος γυναίκα μεταφέρθηκε από hotspot στη Φθιώτιδα στο μαιευτήριο «Αλεξάνδρα» για να γεννήσει με καισαρική τομή.  Το τοκετός πραγματοποιήθηκε επιτυχώς και η γυναίκα μεταφέρθηκε από το χειρουργείο σε τετράκλινο θάλαμο της γυναικολογικής κλινικής.

Μόλις χθες, όμως, αποκαλύφθηκε σε ιχνηλάτιση πιθανών κρουσμάτων στο Κέντρο Φιλοξενίας μεταναστών, ότι ο σύζυγος της γυναίκας και πατέρας του βρέφους είναι θετικός στον ιό. Αμέσως ελήφθη δείγμα και από τη λεχωίδα, η οποία επίσης επιβεβαιώθηκε ότι πάσχει από τη νόσο COVID-19. Η μητέρα και το βρέφος μπήκαν σε απομόνωση κι είναι καλά στην υγεία τους, ενώ στο νοσοκομείο έχουν τεθεί σε καραντίνα 10 άτομα από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, που ήρθαν σε επαφή με την λεχωίδα.

Επίσης, ιχνηλατούνται περισσότερες από 40 γυναίκες και βρέφη στο μαιευτήριο «Αλεξάνδρα»