Κορωνοϊός: Στην Ευρώπη το 25% των παγκόσμιων θανάτων. Ξεπέρασαν τις 300.000

  • Iatropedia newsroom
κορωνοϊός
Παρότι η γηραιά ήπειρος διαθέτει μόλις το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού, θρηνεί το σχεδόν 25% των παγκόσμιων θανάτων που έχει προκαλέσει ο νέος κορωνοϊός.

Ασταμάτητος εξαπλώνεται ο κορωνοϊός Covid-19 στην Ευρώπη, σπάζοντας το ένα θλιβερό ρεκόρ μετά το άλλο σε αριθμό θυμάτων και κρουσμάτων. Σύμφωνα με τους νεότερους απολογισμούς, έχει πια ανιχνευθεί σε περισσότερους από 12,8 εκατομμύρια ανθρώπους. Δυστυχώς, οι τουλάχιστον 300.114 από αυτούς έχουν χάσει τη ζωή τους.

Ο νέος κορωνοϊός έχει πλήξει ανελέητα την Ευρώπη. Παρότι η Γηραιά ήπειρος διαθέτει μόλις το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού, θρηνεί το 25% των παγκόσμιων θανάτων. Και μολονότι διαθέτει μερικά από τα πιο εξελιγμένα συστήματα Υγείας του πλανήτη, αυτά καταρρέουν το ένα μετά το άλλο.

Νωρίτερα εφέτος, η Ευρώπη είχε κατορθώσει να αναχαιτίσει την πανδημία που έχει προκαλέσει ο νέος κορωνοϊός. Αυτό επετεύχθη χάρη στα αυστηρά μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων και του συγχρωτισμού που ελήφθησαν.

Ωστόσο τα κρούσματα και τα θύματα άρχισαν να αυξάνονται κατακόρυφα μετά το καλοκαίρι. Έτσι, η μία ευρωπαϊκή χώρα μετά την άλλη λαμβάνει σκληρά μέτρα, για να κρατήσει τους πολίτες της σε απόσταση μεταξύ τους.

Συνολικά, ο κορωνοϊός έχει πλέον ανιχνευθεί σε 12,8 εκατομμύρια ανθρώπους στην Ευρώπη. Από τους ασθενείς αυτούς, τουλάχιστον 300.114 έχουν χάσει τη ζωή τους, αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. Σε όλο τον κόσμο έχουν καταλήξει τουλάχιστον 1.270.171 ασθενείς.

Οι χώρες με τα περισσότερα κρούσματα και νεκρούς

Την τελευταία εβδομάδα, στην Ευρώπη καταγράφονταν κατά μέσον όρο καθημερινά 280.000 νέα κρούσματα της λοίμωξης που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός. Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει κάτι περισσότερο από τα μισά παγκόσμια, ημερήσια κρούσματα.

Τα περισσότερα κρούσματα έχει η Γαλλία. Την τελευταία εβδομάδα καταγράφει καθημερινά 48.700 νέα περιστατικά, κατά μέσον όρο. Οι υγειονομικές Αρχές στο Παρίσι ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι πλέον είναι γεμάτο το 92% των κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) των νοσοκομείων του.

Ωστόσο, τα περισσότερα θύματα έχει η Βρετανία. Ανέρχονται σε τουλάχιστον 49.861, αλλά τα κρούσματα αυξάνονται τόσο γρήγορα, ώστε οι ειδικοί εκτιμούν πως η χώρα θα ξεπεράσει «το χειρότερο σενάριο». Το σενάριο αυτό προέβλεπε 80.000 νεκρούς στη Βρετανία έως το τέλος της πανδημίας.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 26η θέση στην Ευρώπη σε αριθμό κρουσμάτων και θυμάτων. Ο κορωνοϊός έχει ανιχνευθεί σε συνολικά 60.570 ανθρώπους και έχει κοστίσει τη ζωή 866.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν