Κορωνοϊός: Στα 530 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα – Στους 13 οι θάνατοι – Η συγκίνηση του Σωτήρη Τσιόδρα

  • Γιάννα Σουλάκη
κορωνοϊός
Σε μια συγκινησιακά φορτισμένη ενημέρωση ο υπεύθυνος επικοινωνίας για τον νέο κορωνοϊό και καθηγητής παθολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, έδωσε την εικόνα της πανδημίας στην πατρίδα μας. 35 είναι τα νέα κρούσματα, 530 τα συνολικά, 100 ασθενείς νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, οι 18 είναι διασωληνωμένοι. Στους 13 έχουν φθάσει οι άνθρωποι που έχουν χάσει τη ζωή τους.

«Οι άνθρωποι που προσπαθούμε να προστατεύσουμε είναι οι πατεράδες και οι μανάδες μας, οι παπούδες και οι γιαγιάδες μας», είπε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και δάκρυσε… Ήταν η απάντησή του, όπως είπε, σε όσους λένε ότι κάνουμε υπέρμετρες θυσίες για ηλικιωμένους ανθρώπους, που ούτως ή άλλως από κάποια αιτία θα καταλήξουν σε θάνατο.

«Για μας η ανθρώπινη ζωή έχει αξία. Δεν θέλουμε να καταλήξουμε όπως οι Ισπανοί, οι οποίοι επιλέγουν τους ασθενείς που θα βάλουν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, σε σχέση με το ποιά είναι η αξία που έχει ο καθένας από αυτούς για την κοινωνία», τόνισε ο ειδικός.

Στη συνέχεια ο κ. Τσιόδρας έκανε έκκληση προς τους πολίτες όλης της χώρας να τηρούν αυστηρά και απαρέγκλητα τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, καθώς όπως είπε, είμαστε αντιμέτωποι με έναν ιό που «δεν σέβεται αυτούς που δεν τον υπολογίζουν». Παρέθεσε, επίσης, κάποια νέα δεδομένα για τους καπνιστές, οι οποίοι όπως τόνισε εμφανίζονται περισσότερο ευάλωτοι στον ιό.

Ως προς τα νούμερα της πανδημίας, αυτά είναι:

  • 13 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους συνολικά, από αυτούς μία γυναίκα και οι υπόλοιποι άνδρες
  • 35 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο
  • 98 κρούσματα στα οποία δεν υπάρχει προσδιορισμένη πηγή μετάδοσης
  • 8 χιλιάδες δείγματα έχουν ελεγχθεί
  • 100 ασθενείς νοσηλεύονται σε νοσοκομεία με τη νόσο COVID-19
  • 18 βρίσκονται σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής

Δείτε όλη την ενημέρωση από τον κ. Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά: