Κορωνοϊός: Σε κατ’ οίκον περιορισμό φοιτητές ή Έλληνες πολίτες που επαναπατρίζονται από το εξωτερικό

  • Γιάννα Σουλάκη
κορωνοϊός
Σε κατ΄οίκον απομόνωση θα πρέπει να τίθενται όσοι Έλληνες πολίτες επιστρέφουν στη χώρα από το εξωτερικό, εξαιτίας της κρίσης με τη νόσο COVID-19 που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός.

Την αυστηρή σύσταση που έκανε το απόγευμα της Κυριακής 15/03 ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, επανέλαβε και η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος στη θέση του Στέλιου Πέτσα, Αριστοτελία Πελώνη.

Σε καραντίνα στο σπίτι για 14 ημέρες θα τίθενται όσοι Έλληνες επιστρέφουν στη χώρα από το εξωτερικό. Η σύσταση έγινε καθώς έχει παρατηρηθεί να υπάρχει τάση πολλών φοιτητών να επιστρέφουν στη χώρα και τις οικογένειές τους, εξαιτίας της κρίσης με τον νέο κορωνοϊό. Πολλοί είναι από Ευρωπαϊκές χώρες και κυρίως από τη Μεγάλη Βρετανία, στην οποία υπάρχει μεγάλη έξαρση κρουσμάτων.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε στην ενημέρωση των υγειονομικών συντακτών:

«Υπάρχει αυτή τη στιγμή ισχυρή σύσταση για επιτήρηση της υγείας και κατά το δυνατόν περιορισμό των επαφών για 14 ημέρες, όποιου επιστρέφει από το εξωτερικό. Υπάρχουν σημαντικές μετακινήσεις συμπολιτών μας λόγω των καταστάσεων που παρατηρούνται σε άλλες χώρες, ιδιαίτερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε ο κ. Τσιόδρας.