Κορωνοϊός: Σε εργαστηριακές εξετάσεις θα υποβληθούν μαθητές του Κολλεγίου που επέστρεψαν από το Λονδίνο

  • Γιάννα Σουλάκη
μαθητές
Με ύποπτα συμπτώματα επέστρεψαν από το Λονδίνο οι μαθητές του Κολλεγίου Ψυχικού που βρίσκονταν σε εκπαιδευτική εκδρομή. Έφτασαν στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Παρασκευής.

Συναγερμός σήμανε στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος το βράδυ της Παρασκευής (28-02-2020) με την επιστροφή των μαθητών του Κολλεγίου Ψυχικού από το Λονδίνο. Πέντε έως δέκα παδιά εμφανίζουν συμπτώματα (βήχα και συνάχι) τα οποία ενδεχομένως να συνδέονται με τη λοίμωξη που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός και θα εξεταστούν σήμερα Σάββατο (29-02-2020) από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές του ΕΟΔΥ.

Δείτε επίσης – Κορωνοϊός: Όλες οι πληροφορίες για τους μαθητές που εξετάζονται – Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία

Οι 100 μαθητές βρίσκονταν σε εκπαιδευτική εκδρομή όταν πληροφορήθηκαν ότι συμμαθήτριά τους ανήκει στο στενό συγγενικό περιβάλλον (κόρη) γυναίκας που βρέθηκε θετική στη νόσο COVID-19. Συμπτώματα εμφάνισε στο Λονδίνο και δεύτερο παιδί, οπότε αποφασίστηκε οι δύο μαθητές να μην επιστρέψουν στην Ελλάδα και να υποβληθούν σε εξετάσεις για τη νόσο από τις αρμόδιες βρετανικές αρχές. Έτσι παρέμειναν σε καραντίνα στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Εντωμεταξύ, αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα των εξετάσεων του δεύτερου παιδιού της 40χρονης γυναίκας, που φοιτούσε στο Γυμνάσιο του Κολλεγίου Ψυχικού και ήταν ύποπτο να έχει αναπτύξει τη νόσο.

Δείτε επίσης – Κορωνοϊός: Αρνητικό το δείγμα του ενός παιδιού της 40χρονης, που νοσηλεύεται στο «Αττικόν»

Το πόρισμα του εργαστηρίου του Λονδίνου αναμένεται καθοριστικό για την εξέλιξη της υπόθεσης που έχει πάρει διαστάσεις θρίλερ, καθώς εάν οι μαθητές που βρίσκονται εκεί σε απομόνωση αποδειχθούν αρνητικοί στον ιό, θα μπει ένα τέλος στην αγωνία των συμμαθητών τους που επέστρεψαν στην Ελλάδα και θα δρομολογηθεί η επαναλειτουργία του σχολείου, που αυτή τη στιγμή παραμένει κλειστό μέχρι νεωτέρας…