Κορωνοϊός: Σε έκτακτη προμήθεια ρεμντεσιβίρης προχωρά η Κομισιόν

  • Γιάννα Σουλάκη
ρεμντεσιβίρη
Σε σύμβαση με τη φαρμακευτική εταιρεία GILEAD για την εξασφάλιση δόσεων θεραπείας του Veklury, όπως ονομάζει η εταιρεία τη ρεμντεσιβίρη, προχώρησε η Κομισιόν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης ύψους 63 εκατομ. ευρώ για τη θεραπεία 30.000 ασθενών με ρεμντεσιβίρη, την ουσία που δρα κατά των συμπτωμάτων του κορωνοϊού και της νόσου COVID-19.

Από τις αρχές Αυγούστου και μετά, και προκειμένου να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες, οι παρτίδες του Veklury θα διατίθενται στα κράτη μέλη και στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τον συντονισμό και την υποστήριξη της Επιτροπής αναφέρει η ανακοίνωση και σημειώνει ότι το μέσο στήριξης έκτακτης ανάγκης της Επιτροπής θα χρηματοδοτήσει τη σύμβαση, συνολικής αξίας 63 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτό θα εξασφαλίσει τη θεραπεία περίπου 30.000 ασθενών που παρουσιάζουν σοβαρά συμπτώματα COVID-19 και θα βοηθήσει στην κάλυψη των τρεχουσών αναγκών τους επόμενους μήνες, διασφαλίζοντας παράλληλα μια δίκαιη κατανομή σε επίπεδο ΕΕ.

Η Στέλλα Κυριακίδου, Επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων, ανέφερε ότι «η Επιτροπή θα βάλει όλες της τις δυνάμεις για να διασφαλίσει την πρόσβαση σε ασφαλείς και αποτελεσματικές θεραπείες, ενώ στηρίζει την δημιουργία εμβολίου κατά του κορονοϊού».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν