Κορονοϊός: Σε απόγνωση οι φαρμακοποιοί με τη χλωροκίνη – Ζητούν την παρέμβαση του ΕΟΦ

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
χλωροκίνη
Ανακοίνωση προς το υπουργείο Υγείας και προς τον ΕΟΦ εξέδωσε σήμερα ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), με αφορμή την ραγδαία αύξηση που παρατηρείται στα φαρμακεία, με πολλούς πολίτες να αναζητούν συγκεκριμένο φάρμακο με τη δραστική ουσία υδροχλωροκίνη.

Πρόκειται επί της ουσίας για τη χλωροκίνη, η οποία έχει δείξει σε περιορισμένα περιστατικά ότι ίσως μπορεί να βοηθήσει απέναντι στον κορονοϊό.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Ποιοι ασθενείς παίρνουν χλωροκίνη – Ποιες άλλες θεραπείες χορηγούνται στις ΜΕΘ, σύμφωνα με τον καθηγητή Ν. Σύψα

Κορονοϊός: Η ανακοίνωση του ΠΦΣ για τη χλωροκίνη

Επιστολή του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου σχετικά με την χορήγηση το φαρμάκου Plaquenil

Με  αφορμή την πολύ αυξημένη ζήτηση του φαρμάκου Plaquenil με την δραστική ουσία υδροχλωροκίνη  και τις πιέσεις που δέχονται γιατροί και φαρμακοποιοί για την χορήγηση  του, μετά από δημοσιεύματα ότι ίσως βοηθά στην θεραπεία του covid-19, χωρίς αυτό να έχει επιβεβαιωθεί επιστημονικά , παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για την χορήγηση του με συνταγή φυλασσομένη επί  διετία όπως έχει γίνει για το TAMIFLU και για τα άλλα αντιϊκα φάρμακα.

Σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει ο κίνδυνος πολύ σύντομα να μην μπορούν να προμηθευτούν το παραπάνω σκεύασμα, ασθενείς που το έχουν πραγματική ανάγκη και να διακόψουν την θεραπεία  τους με δυσμενή αποτελέσματα για την υγεία τους.

χλωροκίνη

Πηγή: https://pfs.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν