Κορονοϊός: Πρώτος νεκρός από τη δομή ηλικιωμένων στον Άγιο Παντελεήμονα!

  • Γιάννα Σουλάκη
ηλικιωμένων
Πρώτος νεκρός από το γηροκομείο “Αττική”. 79χρονος που νοσηλευόταν στο ΓΝΑ. Του είχαν κάνει τεστ και… τον είχαν βρει αρνητικό!

Πρόκειται για το πρώτο θανατηφόρο κρούσμα από την νέα εστία κορωνοϊού σε γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα Αττικής, στο οποίο η Εισαγγελία Πρωτοδικών έχει διατάξει έρευνα.

Πρόκειται για άνδρα ηλικίας 79 ετών, ο οποίος ήταν τρόφιμος του γηροκομείου «Αττική» στον Άγιο Παντελεήμονα. Ο άτυχος ηλικιωμένος είχε εισαχθεί στην εντατική του ΓΝΑ από τις 21 Σεπτεμβρίου, πριν δηλαδή γίνει γνωστή η συρροή κρουσμάτων στον οίκο ευγηρίας. Το πρώτο τεστ μάλιστα για κορονοϊό στο οποίο είχε υποβληθεί ήταν αρνητικό. Ο 79χρονος κατέληξε τελικά τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Νοσηλευόταν πριν γίνει γνωστή η διασπορά στο γηροκομείο

Η αποκάλυψη για το γηροκομείο, στο οποίο οι υγειονομικές αρχές εντόπισαν πάνω από 40 θετικά κρούσματα έγινε το βράδυ της Τετάρτης. Το πρωί της Πέμπτης ξεκίνησε και η επιχείρηση μεταφοράς στα νοσοκομεία των θετικών στο κορωνοϊό από το γηροκομείο «Αττική» στον Άγιο Παντελεήμονα. Οι ηλικιωμένοι έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Σισμανόγλειο», «Σωτηρία», «Γεώργιος Γεννηματά», «Αττικόν» και «Ασκληπιείο».

Την υπόθεση ερευνά και η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας που αναζητά τυχόν ποινικές ευθύνες και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος των υπευθύνων του γηροκομείου. Την ίδια στιγμή έρευνα για την συγκεκριμένη υπόθεση ξεκίνησε και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας.