Κορωνοϊός: Πως θα περάσουμε τις ημέρες του Πάσχα – Τι επιτρέπεται και τι όχι

  • Γιάννα Σουλάκη
κορωνοϊός
Οδηγίες για ένα "ασφαλές Πάσχα" καθώς φέτος δεν θα το γιορτάσουμε με τον παραδοσιακό τρόπο που έχουμε συνηθίσει στην χώρα μας, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

«Τον Γολγοθά του κορονοϊού που περνάει και η χώρα μας θα τον ακολουθήσει η Ανάσταση. Ανάσταση που ευχή όλων μας είναι να μας βρει με τα αγαπημένα μας πρόσωπα και περισσότερη αισιοδοξία», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό, χωρίς μετακινήσεις, χωρίς τον εορτασμό της Ανάστασης στις εκκλησίες, καθώς θα παραμείνουν κλειστές και χωρίς επισκέψεις σε συγγενείς και φίλους, τόνισε ο κ. Πέτας και επανέλαβε:

«Άλλο η ατομική άσκηση κοντά στο σπίτι μας και άλλο ο συνωστισμός η μετάβαση σε μαρίνες και πεζοδρόμους και πάρκα»

Θα ήταν άδικο να παρασυρθούμε από την Άνοιξη και να παραβιάσουμε τα περιοριστικά μέτρα, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας. Παράλληλα τόνισε ότι οι έλεγχοι των αρχών είναι αυστηροί και θα γίνουν αυστηρότεροι. Επίσης επανέλαβε ότι δεν επιτρέπονται μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων για να γιορτάσουμε την Ανάσταση ή την Κυριακή του Πάσχα.

«Ας γιορτάσουμε μερικές εβδομάδες μετά την πρώτη νίκη κατά του κορονοϊού κι ας γιορτάσουμε του χρόνου το Πάσχα όλοι μαζί όπως προβλέπει η παράδοση και η θρησκεία μας».

Ο κ. Στέλιος Πέτσας επισήμανε ότι οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι ξεκάθαρες και ως εκ τούτου αποδοκιμάζονται περιστατικά όπως αυτά που σημειώθηκαν στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα. Όπως είπε τέτοιες ενέργειες παραβλέπουν τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου και παραβιάζουν τη νομοθεσία που επέβαλε τα μέτρα λόγω των έκτακτων περιστάσεων.

Για να βγούμε από την υγειονομική κρίση το ταχύτερο δυνατό με τις λιγότερες συνέπειες, υπογράμμισε ο κ. Πέτσας ότι είναι σημαντικό να τηρούμε τις οδηγίες των ειδικών και όσα υπαγορεύονται από τα μέτρα που έχουν ληφθεί επισημαίνοντας πως «θα ήταν άδικο να γκρεμίσουμε τώρα όλα όσα χτίσαμε τις προηγούμενες εβδομάδες».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι ελέγχονται όλες οι παλιές και νέες εθνικές οδοί, παράδρομοι, σταθμοί των ΚΤΕΛ και τρων τρένων, λιμάνια και αεροδρόμια.

Επίσης ότι λαμβάνονται πρόσθετα μέτρα σε οικισμούς Ρομά, σε προσφυγικές και μεταναστευτικές δομές αλλά και για ειδικές ομάδες, άστεγους και εξαρτημένους.

«Δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός, καμία χαλάρωση. Μην κάνουμε λάθος. Αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε», είπε.

Με πληροφορίες από το Newsit.gr