Κορωνοϊός: Πέντε άνθρωποι χάθηκαν σε ένα 24ωρο από τη νόσο COVID-19

  • Γιάννα Σουλάκη
κορωνοϊός
Μακραίνει ο θλιβερός κατάλογος των θυμάτων της νόσου COVID-19, που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός στην πατρίδα μας, ο οποίος σπέρνει χιλιάδες κρούσματα και θύματα παγκοσμίως. Ακόμη 5 συνάνθρωποί μας χάθηκαν μέσα σε ένα 24ωρο.

Από εχθές τη νύχτα και έως σήμερα Κυριακή 29 Μαρτίου, έγινε γνωστό ότι 5 άνθρωποι υπέκυψαν από τις επιπλοκές της νόσου COVID-19. Οι περισσότεροι από αυτούς ήταν άνω των 60, ενώ ανάμεσα στα θύματα έγινε γνωστό ότι υπάρχει και ένας 40χρονος άνδρας, ο οποίος έπασχε από χρόνιο νόσημα. Οι τρεις από τους θανόντες ήταν από την Αθήνα και οι δύο από την περιφέρεια.

Συγκεκριμένα, οι άνθρωποι που κατέληξαν σε νοσοκομεία όλης της χώρας είναι οι εξής:

  • ένας 40χρονος στο νοσοκομείο αναφοράς «Αττικόν» της Αθήνας
  • ένας 62χρονος άνδρας στο νοσοκομείο αναφοράς «Σωτηρία», της Αθήνας
  • μία 86χρονη γυναίκα στο νοσοκομείο Σισμανόγλειο της Αθήνας
  • ένας άνδρας 71 ετών από την Ξάνθη που κατέληξε στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης
  • ένας 65χρονος στο νοσοκομείο αναφοράς ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης

Κορωνοϊός: Τρίτος θάνατος στην Ξάνθη

Όσον αφορά στην Ξάνθη, πρόκειται για τον τρίτο θάνατο ασθενούς με κορονοϊό. Προηγήθηκε ένας ηλικιωμένος άνδρας από τον Εχίνο αλλά και ένας 46χρονος στρατιωτικός από το Κουτσό. Την ίδια στιγμή η λίστα των κρουσμάτων που καταγράφονται στην πόλη αυξάνεται, καθώς δύο ακόμη στρατιωτικοί βρέθηκαν θετικοί.

Υπενθυμίζεται ότι ο Εχίνος βρίσκεται από την Τετάρτη σε καθεστώς υψηλής καραντίνας, ενώ σε καραντίνα έχουν τεθεί και φοιτητές που έχουν επιστρέψει από την Τουρκία και φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο της Ξάνθης.

Σύμφωνα με τη χθεσινή ενημέρωση του Σωτήρη Τσιόδρα, τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα είναι 1.061.