Κορωνοϊός: Πέμπτος θάνατος στον Εχίνο της Ξάνθης – Έχασε τη ζωή της 64χρονη γυναίκα

  • Γιάννα Σουλάκη
Ξάνθης
Μια γυναίκα 64 ετών είναι το πέμπτο θύμα από τον κορωνοϊό στον Εχίνο της Ξάνθης. Η κατάσταση στην περιοχή χαρακτηρίζεται έκκρυθμη, ενώ η πόλη τέθηκε σε καθολικό lockdown από τη γεν. γραμμ. Πολιτικής Προστασίας.

Γυναίκα 64 ετών που έπασχε -σύμφωνα με πληροφορίες- από υποκείμενα νοσήματα έχασε την μάχη για τη ζωή. Κατέληξε στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης από επιπλοκές του κορωνοϊού, είναι το 5ο θανατηφόρο κρούσμα στην Ξάνθη και το 188ο στην Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή, με αφορμή την εξάπλωση των κρουσμάτων στην περιοχή, η οποία έχει θέσει σε συναγερμό τις υγειονομικές αρχές, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε ότι βάζει σε ολικό lockdown και επιβάλει αυστηρή απαγόρευση κυκλοφορίας στον Έχινο, στο δήμο Μύκης στην Ξάνθη.

Ύστερα από σύσκεψη με τον Σωτήρη Τσιόδρα και την ομάδα των επιδημιολόγων που συμμετέχουν στην Επιτροπή Επιδημιολόγων του υπουργείου Υγείας, αποφασίστηκε να τεθούν σε ισχύ τα πρωτόκολλα της πρώτης φάσης της αντιμετώπισης της πανδημίας, δηλαδή να επιβληθεί αυστηρή καραντίνα και περιορισμός κατ’ οίκον όλων των κατοίκων του Εχίνου στην Ξάνθη για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού.