Κορωνοϊός: Ο κρίσιμος ρόλος του ΕΚΑΒ στη διαχείριση της κρίσης – Επισκεψη Κικίλια – Χαρδαλιά

  • Γιάννα Σουλάκη
κορωνοϊός
Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ, Νίκο Παπαευσταθίου, είχαν σήμερα στο Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΚΕΠΥ) - ΕΚΑΒ, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Πρόκειται για το επιχειρησιακό κέντρο που αναμένεται να σηκώσει όλο το βάρος της διαχείρισης των περιστατικών που θα χρειαστούν Μονάδα Εντατικής Θεραπείας το επόμενο διάστημα, εξαιτίας της νόσου COVID-19, που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός.

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου για την επιχειρησιακή ετοιμότητα του Κέντρου, καθώς και για τα σχέδια που επικαιροποιούνται καθημερινά για την αντιμετώπιση της κρίσης CODIV-19 που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός.

Δείτε επίσης – Κορωνοϊός: 500 κινητά συνεργεία του Υπουργείου Υγείας για κατ’ οίκον εξέταση ύποπτων κρουσμάτων

Ο υφυπουργός κ. Χαρδαλιάς συναντήθηκε με όλα τα στελέχη, τους διασώστες και τους επιχειρησιακούς και επιτελικούς παράγοντες του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, ενώ ο υπουργός Υγείας, κ. Κικίλιας δήλωσε ότι όλοι συναργάζονται για το κοινό καλό των συμπολιτών μας.

«Συναργαζόμαστε όλοι. Χαίρομαι που γίνεται αυτό και θέλω να καταστεί σαφές σε όλους, ότι είμαστε μια ομάδα και παλεύουμε για το κοινό καλό και, στη συγκεκριμένη περίπτωση, για τη Δημόσια Υγεία».

Κορωνοϊος: Τι είπε ο Κικίλιας για τα κρούσματα στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τα πολλά κρούσματα της νόσου στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, ο υπουργός Υγείας απάντησε:

«Πάρα πολλά κρούσματα δεν έχουμε. Υπάρχουν πρωτόκολλα Δημόσιας Υγείας με βάση τον ΕΟΔΥ, τα οποία πρέπει να τηρούμε και τα τηρούμε. Θα ήθελα να παρακαλέσω για ακόμη μια φορά – θα κάνει εκτενείς δηλώσεις ο κ. Υφυπουργός το απόγευμα – θέλει πολύ μεγάλη προσοχή το πώς χειριζόμαστε τα νέα, με υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Σε μια κρίση Δημόσιας Υγείας, πρέπει η ενημέρωση να είναι έγκυρη και έγκαιρη».

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κ. Χαρδαλιάς μίλησε για τον σπουδαίο ρόλο που θα διαδραματίσει το επόμενο διάστημα το ΕΚΑΒ και τόνισε ότι γίνεται διαρκής επικαιροποίηση των σχεδίων της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της απειλής:

«Σε όλες τις φάσεις που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε, το ΕΚΑΒ παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και είμαστε σίγουροι ότι και μέσα από την ετοιμότητα που έχουν, έρχονται να προσθέσουν σημαντική επιχειρησιακή αξία στην όλη μας προσπάθεια. Είναι μια δύσκολη κατάσταση, είναι ένας «πόλεμος», όπως είπε και ο Πρωθυπουργός. Στον «πόλεμο» αυτό πρέπει ο καθένας μας να μπει μπροστά και νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά. Αυτό που πρέπει να γίνει ξεκάθαρα αντιληπτό, για άλλη μια φορά, είναι ότι η έκβαση του «πολέμου» δεν βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στο Κράτος. Το Κράτος θα κάνει αυτά που πρέπει. Βασίζεται στις καθημερινές επιλογές που θα κάνει ο καθένας από εμάς. Μένουμε σπίτι. Αν αγαπάμε τους ανθρώπους μας, τις γειτονιές μας, την Πατρίδα μας, μένουμε σπίτι».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ