Κορωνοϊός: Νέο άλμα με 2.327 κρούσματα σε ένα 24ωρο. Αυξητικές τάσεις στις εισαγωγές

  • Ρούλα Τσουλέα
κορωνοϊός
Επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα η κατάσταση στη χώρα μας. Τόσο πολλά κρούσματα είχαν να καταγραφούν από την άνοιξη στη χώρα μας. Πλησίασαν τους 70 οι ασθενείς που χρειάσθηκαν εισαγωγή. Κατέληξαν δύο ακόμα ασθενείς. Στους 142 οι διασωληνωμένοι.

Σημαντική αύξηση παρουσίασαν το τελευταίο 24ωρο τα νέα κρούσματα που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός στη χώρα μας. Για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα θυμίζουν περισσότερο την εφετινή άνοιξη, παρά το περυσινό καλοκαίρι, παρότι παραδοσιακά το Σάββατο είναι μειωμένα.

Η συντριπτική πλειονότητα των νέων κρουσμάτων εντοπίζεται και πάλι στους νέους, κυρίως στις ηλικίες κάτω των 39 ετών. Μάλιστα έχει αρχίσει να μειώνεται η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων και πλέον είναι τα 42 έτη. Επιπλέον, το τελευταίο δεκαήμερο παρατηρείται αυξητική τάση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Όπως ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν σε όλη τη χώρα 2.327 νέα κρούσματα της λοίμωξης που προκαλεί ο κορωνοϊός. Ο συνολικός αριθμός των νέων κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 437.345.

Από τους ασθενείς αυτούς οι 12.787 έχουν χάσει τη ζωή τους. Το τελευταίο 24ωρο κατέληξαν δύο ακόμα ασθενείς. Το 95,2% όσων κατέληξαν έπασχαν από υποκείμενο νόσημα ή/και είχαν ηλικία άνω των 70 ετών.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός τις τελευταίες επτά ημέρες:

  • Τα 153 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό
  • Τα 1.986 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα

Συνολικά, στις μονάδες νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 142 ασθενείς (χθες ήταν 141). Από τους 142 ασθενείς, οι δύο στους τρεις (το 67,6%) είναι άνδρες. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 66 έτη. To 86,6% πάσχουν από υποκείμενο νόσημα ή/και έχουν ηλικία 70 ετών και άνω.

Το 41,5% των ασθενών (οι 59 από τους 142 διασωληνωμένους) έχουν ηλικία κάτω των 65 ετών. Αυξήθηκαν πάλι στους 3 (χθες ήταν δύο) οι ασθενείς ηλικίας 18-39 ετών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Ακόμα επτά ασθενείς πήραν εξιτήριο από την εντατική

Από τις αρχές της πανδημίας έως σήμερα, 2.735 ασθενείς νίκησαν τη λοίμωξη που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός και εξήλθαν από τις ΜΕΘ. Ο αντίστοιχος αριθμός χθες ήταν 2.728, επομένως ακόμα επτά ακόμα ασθενείς πήραν εξιτήριο από την εντατική το τελευταίο 24ωρο.

Όσον αφορά τις νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία όλης της χώρας, έγιναν 68 στα νοσοκομεία όλης της χώρας. Χθες ήταν 59, επομένως υπήρξε αύξηση κατά 15,25%. Αυξητικές τάσεις έχει και ο μέσος όρος των εισαγωγών της τελευταίας εβδομάδας. Πλέον ανέρχεται σε 56 ασθενείς, ενώ την Πέμπτη 1 Ιουλίου  2021 ήταν 41 ασθενείς.

Συνολικά, η μέση ηλικία των ανθρώπων που νόσησε ο κορωνοϊός στη χώρα μας είναι πλέον τα 42 έτη. Αντίστοιχα, η μέση ηλικία όσων έχασαν τη ζωή τους από τη λοίμωξη που προκαλεί ο κορωνοϊός είναι τα 78 έτη. Ο νεότερος ασθενής ήταν λίγων μηνών και ο γηραιότερος 106 ετών.

 

Φωτογραφία: iStock

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν