Κορονοϊός: Να ανοίξουν τα λύκεια σε όλη τη χώρα εισηγούνται οι επιστήμονες

  • Γιάννα Σουλάκη
σχολεία
Μέσω αντεγκλήσεων και διαφωνιών οι ειδικοί αποφάνθηκαν κατά πλειοψηφία να ανοίξουν τα Λύκεια σε όλη τη χώρα και στις περιοχές που βρίσκονται σε "βαθύ κόκκινο".

Παρουσία της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, οι ειδικοί εμπειρογνώμονες του Υπουργείου Υγείας αποφάσισαν να δώσουν τελικά «πράσινο φως» για το άνοιγμα των Λυκείων όλης της χώρας. Και στις περιοχές που βρίσκονται σε πολύ υψηλό επιδημιολογικό επίπεδο (βαθύ κόκκινο).

Ωστόσο, δεν υπήρχε ομοφωνία. Πολλοί επιστήμονες ήταν αντίθετοι συνολικά στο άνοιγμα της εκπαίδευσης, αλλά και κάποιοι στο να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία στις πολύ επιβαρυμένες περιοχές, όπως είναι η Θεσσαλονίκη, η Αχαϊα και η Κοζάνη.

Οι προτάσεις αυτές μειοψήφισαν, όμως, όπως επίσης και η άποψη να ανοίξουν μόνο τα τμήματα της Γ’ Λυκείου, ώστε να προετοιμαστούν κατάλληλα οι μαθητές για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Η πλειοψηφία των επιστημόνων είπε τελικά το «ναι» καθώς η εφαρμογή των self test στους μαθητές, θα δώσει όπως είπαν αρκετή ασφάλεια για το άνοιγμα των σχολείων.

Οι τελικές αποφάσεις είναι στα χέρια της κυβέρνηση και λεπτομέρειες για τις προϋποθέσεις με τις οποίες θα ανοίξουν τα σχολεία θα δοθούν στη δημοσιότητα το απόγευμα από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, στην ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας στις 6.00 μμ, από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.