Κορωνοϊός: Μπορεί να μόλυνε σκύλο στο Χονγκ Κονγκ!

  • Ρούλα Τσουλέα
κορωνοϊός
Το ζώο ανήκει σε έναν ασθενή ο οποίος αναρρώνει αποκλεισμένος στο σπίτι του, έπειτα από λοίμωξη με τον κορωνοϊό Covid-19. Το ζώο βρέθηκε «οριακά θετικό» στον ιό.

«Χαμηλά επίπεδα» του κορωνοϊού εντόπισαν οι Αρχές του Χονγκ Κονγκ σε έναν σκύλο. Ο σκύλος ανήκει σε έναν ασθενή, τον οποίο έχει μολύνει ο κορονοϊός Covid-19.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Κτηνοτροφίας & Αλιείας του Χονγκ Κονγκ, ο σκύλος βρέθηκε «οριακά θετικός» στον ιό Covid-19.

Διαβάστε ακόμα: Κορωνοϊός: Συμπτώματα, μετάδοση και μέτρα προστασίας – Συνοπτικά τι πρέπει να ξέρετε

Κορωνοϊός: “Πιστεύω ότι έχω νοσήσει! Τι πρέπει να κάνω;” – Τα πρώτα βήματα πριν τη διάγνωση

Κορωνοϊός: Ποια είναι τα 13 νοσοκομεία αναφοράς σε όλη τη χώρα

Οι εξετάσεις στο ζώο συνεχίζονται, για να εξακριβωθεί αν όντως έχει μολυνθεί από τον ιό ο οργανισμός του. Και αυτό, διότι ήσαν οριακά θετικά τα δείγματα από το στόμα και τη μύτη του, αλλά όχι εκείνα από το ορθό. Επομένως, τα θετικά δείγματα μπορεί να είναι απόρροια της έκθεσής του σε μολυσμένα αντικείμενα στο σπίτι του ασθενούς.

Το ζώο δεν έχει συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού, αλλά για προληπτικούς λόγους έχει τεθεί σε καραντίνα σε ειδικές εγκαταστάσεις.

Απίθανο ενδεχόμενο

Ο νέος κορωνοϊός εξακολουθεί να αποτελεί μυστήριο για τους επιστήμονες, διότι είναι πολλά ακόμα όσα δεν γνωρίζουν γι’ αυτόν. Παρότι πιστεύουν ότι μεταδόθηκε στους ανθρώπους από τις νυχτερίδες, δεν υπάρχουν άλλες ενδείξεις ότι μπορεί να μολύνει τα κατοικίδια ζώα.

Ούτε υπάρχουν ενδείξεις ότι τα κατοικίδια μπορεί να αποτελέσουν ξενιστές που θα μεταδώσουν τον κορωνοϊό στους ανθρώπους.

Μολονότι, λοιπόν, είναι απίθανο το ενδεχόμενο να έχει μολυνθεί το ζώο, οι επιστήμονες το εξετάζουν σοβαρά, διότι πολλά έχουν δει τα μάτια τους με τον νέο ιό. Συνιστούν επίσης στους κηδεμόνες κατοικιδίων, τους οποίους επιβεβαιωμένα έχει μολύνει ο κορωνοϊός Covid-19, να θέτουν και τα ζωάκια τους σε καραντίνα.

Ο σκύλος θα επιστραφεί στον κηδεμόνα του μόνο όταν οι εξετάσεις του βγουν θετικές, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν