Κορωνοϊός: Μόνο με ειδική άδεια τα επισκεπτήρια στα νοσοκομεία – Έκτακτα μέτρα από το Υπουργείο Υγείας

  • Γιάννα Σουλάκη
επισκεπτήρια
Έκτακτα μέτρα λαμβάνει το Υπουργείο Υγείας για τα νοσοκομεία για τον περιορισμό της επιδημίας του κορωνοϊού. Από τώρα και στο εξής, μόνο με ειδική άδεια θα επιτρέπονται τα επισκεπτήρια συνοδών σε ασθενείς που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία.

Το Υπουργείο Υγείας λαμβάνει έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό της επιδημίας του κορωνοϊού, με την απαγόρευση όλων των επισκεπτηρίων στους ασθενείς που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία όλης της χώρας και πάσχουν από σοβαρά νοσήματα. Τα επισκεπτήρια θα πραγματοποιούνται μόνο με ειδική άδεια.

«Για την προστασία των νοσηλευόμενων ασθενών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το Υπουργείο Υγείας απέστειλε προς τις Υγειονομικές Περιφέρειες, νέες έκτακτες οδηγίες σχετικά με τα επισκεπτήρια που δέχονται οι ασθενείς, αλλά και την παραμονή  των συνοδών ασθενών.

Ποιοί ασθενείς δεν θα δέχονται επισκεπτήρια

Πιο συγκεκριμένα, για τους νοσηλευόμενους ασθενείς με ογκολογικά, αιματολογικά νοσήματα, ή άλλα νοσήματα που προκαλούν ανοσοκαταστολή (συγγενή ή επίκτητη, λόγω φαρμακευτικής αγωγής ή χρονίου νοσήματος), τα μέτρα που λαμβάνονται είναι τα εξής:

  • Κατάργηση του επισκεπτηρίου και, όπου κρίνεται αναγκαίο, να υπάρχει ένας συνοδός στον οποίο θα δίδεται ειδική άδεια.
  • Οι συνοδοί θα πρέπει να είναι ενήμεροι για την εφαρμογή των προφυλάξεων επαφής (απολύμανση χεριών, χρήση μάσκας κ.λ.π.).
  • Δεν επιτρέπεται η παραμονή στο νοσοκομείο συνοδών που παρουσιάζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα ενδεικτικό λοίμωξης ανώτερου αναπνευστικού (πυρετό, δεκατική πυρετική κίνηση, βήχα, φαρυγγαλγία, ρινική καταρροή).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν