Κορωνοϊός: Μέτρα στις δημόσιες συγκοινωνίες για την αποφυγή του συνωστισμού

  • Γιάννα Σουλάκη
μάσκας
Μέτρα για την αποφυγή του συνωστισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Μεταξύ αυτών προβλέπεται και η ανάκληση αδειών των οδηγών και μηχανοδηγών, προκειμένου να εκτελούνται συχνότερα δρομολόγια και να αποφεύγεται ο συνωστισμός των επιβατών.

Μετά τις εικόνες συνωστισμού των τελευταίων ημερών σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τα δικαιολογημένα παράπονα πολιτών, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με τις διοικήσεις των αρμόδιων φορέων ζητώντας τους να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα, για να αυξηθούν τα δρομολόγια των μέσων.

Τα άμεσα μέτρα που ελήφθησαν είναι τα εξής:

–  Από το βράδυ της Πέμπτης 30/07/20202 ξεκίνησε ήδη ανάκληση αδειών του προσωπικού. Οι άδειες σε ΟΑΣΑ, ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ θα περιοριστούν στο 20% κατά τη διάρκεια του μηνός Αυγούστου.

– Οι φορείς θα εκτελούν από την 1η Αυγούστου ειδικό προσαρμοσμένο πρόγραμμα ώστε να αυξηθούν οι συχνότητες στους συρμούς, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ και να διευκολυνθεί στο μέγιστο δυνατό η μετακίνηση του επιβατικού κοινού.

– Μέσα στην ημέρα ο ΟΑΣΑ θα εκδώσει ανακοίνωση με τις νέες χρονοαποστάσεις που θα ισχύουν για τον Αύγουστο.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ακόμα ότι: «Παρά τις δυσκολίες, οι  θερινές άδειες κινούνται ήδη στο μισό της περσινής περιόδου και οι συχνότητες πέραν των όποιων μεμονωμένων περιστατικών είναι καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους σταθερά βελτιωμένες σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Ευχαριστούμε τους εργαζόμενους για την προσπάθεια που καθημερινά καταβάλουν και το επιβατικό κοινό για την υπομονή που δείχνει. Ζητούμε την κατανόηση όλων για την ταλαιπωρία. Σε κάθε περίπτωση, υπενθυμίζουμε ότι πρέπει πάντα να τηρούνται τα μέτρα προφύλαξης – ιδίως η χρήση μάσκας – και οι οδηγίες των ειδικών. Σε αυτή την προσπάθεια είμαστε όλοι μαζί και όλοι πρέπει να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν