Κορονοϊός: Μερικό άνοιγμα της αγοράς και κλειστά τα Mall ζητούν οι επιστήμονες

  • Γιάννα Σουλάκη
Επιτροπή
Μετά από μαραθώνια συνεδρίαση και προσεκτική εξέταση των επιδημιολογικών δεδομένων, οι επιστήμονες μίλησαν: εισηγούνται το άνοιγμα βιβλιοπωλείων και κομμωτηρίων, αλλά να παραμείνουν κλειστά τα Mall. Η υπόλοιπη αγορά εισηγούνται να λειτουργήσει με click away.

Οι σκηνές κατάλυσης κάθε μέτρου αποστασιοποίησης και χρήσης μάσκας που συνέβησαν στο εμπορικό κατάστημα Harrods του Λονδίνου τις προηγούμενες ημέρες, έχουν θορυβήσει τους επιστήμονες, αλλά και τις υγειονομικές αρχές της χώρας. Με αποτέλεσμα να μην αποφασίσουν το κανονικό άνοιγμα της αγοράς κατά τις ημέρες των εορτών των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του iatropedia.gr, οι επιστήμονες της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων μετά από συνεδρίαση που πραγματοποίησαν σήμερα, κατέληξαν στην απόφαση να εισηγηθούν στην κυβέρνηση να λειτουργήσουν ξανά τα βιβλιοπωλεία και τα κομμωτήρια, ενώ τα υπόλοιπα εμπορικά καταστήματα μόνο με το σύστημα των ραντεβού για την παραλαβή των προϊόντων (click away). Τα μεγάλα εμπορικά κέντρα, όπως είπαν, θα πρέπει να παραμείνουν κλειστά τα Χριστούγεννα.

Σε κάθε περίπτωση οι αποφάσεις, αλλά και οι επίσημες ανακοινώσεις για το τι θα ισχύσει τελικά μέσα στα Χριστούγεννα, «βαρύνουν» την κυβέρνηση.

Η ανακοίνωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου για το άνοιγμα των κομμωτηρίων

Προηγήθηκε ανακοίνωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Αθήνας σύμφωνα με την οποία, μετά από επικοινωνία που είχαν με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη τους ανέφερε ότι τα κομμωτήρια θα ανοίξουν μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Ωστόσο, ο κ. Γεωργιάδης με νεότερη δήλωσή του είπε ότι «Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο έχει κάνει μια ανακοίνωση αλλά κακώς έκανε ανακοίνωση. Δεν υπάρχει ακόμα καμία απόφαση», είπε στον ALPHΑ 989. Και μοιραία παρέπεμψε στις αποφάσεις που θα ανακοινωθούν, το πιθανότερο, αύριο (11.12.2020).