Κορονοϊός: Μάσκα σε όλους τους κλειστούς χώρους εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
κορονοϊός
Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας έχει ανησυχήσει τους λοιμωξιολόγους που πραγματοποίησαν σύσκεψη προτείνοντας την επαναφορά της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας για όλους τους κλειστούς χώρους.

Τις τελευταίες ημέρες ο κορονοϊός βρίσκεται σε έξαρση στη χώρα μας και έχει σημάνει συναγερμός στους ειδικούς.  Οπως ανέφερε το OPEN, η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων αποφάσισε να εισηγηθεί υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους μετά από σύσκεψή που ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης και ύστερα από τα δείγματα χαλάρωσης που παρατηρούνται.

Είναι γεγονός ότι έχει χτυπήσει καμπανάκι εδώ και καιρό, καθώς οι πολίτες φαίνεται πως λόγω του καλοκαιριού έχουν πάρει αψήφιστα το θέμα και ο φόβος εξάπλωσης παραμένει. Λοιμωξιολόγοι, άλλωστε, έχουν τονίσει ότι ίσως είμαστε πάνω από το δεύτερο κύμα κορονοϊού πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει η προσοχή από όλους να είναι αυξημένη για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Και όλα αυτά την ώρα που σήμερα διπλασιάστηκαν τα κρούσματα κορονοϊού μέσα στις τελευταίες 24 ώρες, καθώς καταγράφηκαν 58 νέες μολύνσεις.