Κορωνοϊος – Κικίλιας: «Μείνετε σπίτι! – Δώστε αίμα! – Μην μετακινείστε στα εξοχικά σας»

  • Γιάννα Σουλάκη
Κορωνοϊός
Από το κολυμβητήριο στην Πεντέλη, όπου πραγματοποιείται εθελοντική αιμοδοσία, ο υπουργός Υγείας ζητά από τους πολίτες να σπεύσουν να δώσουν αίμα. Μήνυμα, επίσης, απηύθυνε ο Βασίλης Κικίλιας και για τις μετακινήσεις ενόψει του σαββατοκύριακου σε νησιά και εξοχικά.

Στο κολυμβητήριο Πεντέλης βρέθηκε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, όπου γίνεται εθελοντική αιμοδοσία για να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες σε αίμα. Ο υπουργός Υγείας απευθύνει αγωνιώδη έκκληση προς τους πολίτες να σπεύσουν να δώσουν αίμα, καθώς υπάρχουν πολλοί συμπολίτες μας, πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία και άλλες ασθένειες, που το χρειάζονται. Κι έχουν εξαντληθεί όλα τα αποθέματα.

Δείτε το μήνυμα του Βασίλη Κικίλια

Κικίλιας: «Μη μετακινείστε! Μείνετε σπίτι»

Τα νοσοκομεία ενισχύονται και είναι πλέον η ώρα της προσωπικής μας ευθύνης, τονίζει ο υπουργός Υγείας σε μήνυμα που απευθύνει στους πολίτες όλης της χώρας.

Συγκεκριμένα ο κ. Κικίλιας, δήλωσε:

«Είμαστε στο τέλος μιας κρίσιμης εβδομάδας. Τα νοσοκομεία μας ενισχύονται καθημερινά με νέες κλίνες, με προσωπικό, νοσηλευτές και γιατρούς. Θέλω να ευχαριστήσω ξανά το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, τα παραϊατρικό προσωπικό, τους διασώστες του ΕΚΑΒ. Τους είμαστε ευγνώμονες. Τώρα πρέπει να επιδείξουμε φιλότιμο, ανθρωπιά και να καταλάβουμε ότι δε μπορούμε να μετακινούμαστε στα νησιά, δε μπορούμε να μετακινούμαστε στα εξοχικά μας. Πρέπει να μείνουμε σπίτι μας. Είναι η ώρα της ευθύνης για όλους μας».

Κορωνοϊός – Κικίλιας: Τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου

Νωρίς το πρωί ο υπουργός Υγείας πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με τον Πρόεδρο Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Απόστολο Βαλτά. Στόχος της επικοινωνίας ήταν να
επισημανθούν πιο εμφατικά, οι οδηγίες για τήρηση των αποστάσεων και των κανόνων ασφαλείας στα φαρμακεία.

Ο κ. Κικίλιας ζήτησε από τον κ. Βαλτά να τονίσει σε όλους τους φαρμακοποιούς ότι πρέπει να ενημερώνουν τις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους, να μένουν σπίτι τους. Τα φάρμακά τους μπορεί να τα παίρνει οποιοσδήποτε συγγενής πρώτου βαθμού με την ταυτότητά του και οποιοσδήποτε τρίτος με υπεύθυνη δήλωση, χωρίς εξουσιότηση.

Κορωνοϊός
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν