Κορωνοϊός – Κικίλιας: Δραματική έκκληση σε γιατρούς και νοσηλευτές να υποβάλλουν αιτήσεις για τις 2.000 προσλήψεις στο ΕΣΥ

  • Γιάννα Σουλάκη
κορωνοϊός
Δημόσια έκκληση σε νοσηλευτές και πληρώματα ασθενοφόρων από τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια να υποβάλλουν αιτήσεις για να καλυφθούν οι κενές θέσεις στο δημόσιο σύστημα υγείας και το ΕΣΥ, το οποίο τίθεται στη πρώτη γραμμή μάχης για την αντιμετώπιση της κρίσης με τον κορωνοϊό.

«Θα πρέπει όλοι μαζί να δώσουμε τη μάχη για τον κορωνοϊό» τόνισε σε δηλώσεις του στο Υπουργείο Υγείας, ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος έκανε δραματική έκκληση προς τους υγειονομικούς να δηλώσουν συμμετοχή για την πρόσληψη στο Δημόσιο:

«Κάνω έκκληση, σε γιατρούς, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό, να υποβάλλουν αίτηση, να προσληφθούν με διετείς συμβάσεις και μετά να παραμείνουν στο Σύστημα Υγείας. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί, θα ενεργήσουμε όπως χρειαστεί, θα εφαρμόσουμε όποιο μέτρο χρειαστεί, για να προστατεύσουμε τους ανθρώπους μας», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Δείτε επίσης – Κορωνοϊός: Έκτακτες προσλήψεις 2.000 επαγγελματιών υγείας για την αντιμετώπιση της επιδημίας

«Ηρθε η ώρα της μάχης», τόνισε με έμφαση ο Βασίλης Κικίλιας και συμπλήρωσε:

«Όπως είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η μάχη θα κριθεί, στο πώς θα ανταποκριθούμε ως πολίτες, κατά πόσο θα δείξουμε ατομική ευθύνη. Αγωνιζόμαστε έχοντας στην πρώτη γραμμή τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τα πληρώματα των ασθενοφόρων, όσους εργάζονται στα εργαστήρια, όλους όσοι συνεισφέρουν στη Δημόσια Υγεία και στην ιδιωτική.Θα ενεργήσουμε όπως χρειαστεί για να προστατεύσουμε τους συνανθρώπους μας. Ο Έλληνας φημίζεται για την ανθρωπιά και το φιλότιμό του και θα πρέπει όλοι να γίνουμε ένα τοίχος προστασίας για όσους κινδυνεύουν».

Κικίλιας: «Βρισκόμαστε σε καθεστώς πανδημίας»

«Από χτες, η παγκόσμια κοινότητα είναι και επίσημα σε καθεστώς πανδημίας. Ήρθε η πιο μεγάλη ώρα, ήρθε η ώρα της μάχης.  Είναι η ώρα ο καθένας μόνος του και όλοι μαζί εμείς οι Έλληνες, που έχουμε την ανθρωπιά και το φιλότιμο πάνω απ’ όλα, να γίνουμε τείχος προστασίας γι’ αυτούς που κινδυνεύουν», κατέληξε ο Υπουργός Υγείας, κ. Κικίλιας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν