Κορωνοϊός: Κατέληξαν ακόμα τρεις ασθενείς – Στους 143 οι νεκροί στη χώρα μας

  • Iatropedia newsroom
ΕΛΣΤΑΤ
Οι ασθενείς ήταν όλοι άνδρες. Άφησαν την τελευταία τους πνοή τις τελευταίες 12 ώρες. Έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα. Μέχρι χθες το απόγευμα νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι στην εντατική συνολικά 36 ασθενείς.

Τη ζωή ακόμα τριών ασθενών κόστισε σήμερα το πρωί ο κορονοϊός Covid-19 στη χώρα μας. Πρόκειται για τρεις άνδρες, οι οποίοι νοσηλεύονταν στο Σωτηρία και το ΝΙΜΤΣ.

Όπως έγινε γνωστό, ο πρώτος που κατέληξε ήταν 57 ετών και νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος «Η Σωτηρία». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας αυτός έπασχε από υποκείμενα νοσήματα. Έχασε τη ζωή του τα ξημερώματα του Σαββάτου 2 Μαΐου 2020.

Λίγη ώρα αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή και ένας 88χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ. Και αυτός έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Προ ολίγου, εξ άλλου, κατέληξε ένας ακόμα ασθενής ηλικίας άνω των 80 ετών στο ΝΙΜΤΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας από τους δύο άνδρες που κατέληξαν στο ΝΙΜΤΣ ήταν ένας από τους ασθενείς που νόσησαν στην Κλινική «Ταξιάρχαι». Ο κορωνοϊός έχει έως στιγμής κοστίσει τη ζωή έξι ασθενών από την κλινική αυτή.

Από την αρχή της επιδημίας έως σήμερα, ο κορωνοϊός έχει συνολικά προκαλέσει τον θάνατο 143 ανθρώπων στη χώρα μας. Από τους ασθενείς αυτούς, οι 37 ήταν γυναίκες, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία. Περισσότεροι από εννέα στους δέκα, εξ άλλου, έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα ή/και είχαν ηλικία άνω των 70 ετών.

Σύμφωνα με τη χθεσινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, έως τις 6 το απόγευμα της Πρωτομαγιάς νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι στην εντατική συνολικά 36 ασθενείς. Επιπλέον, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού ανερχόταν σε 2.612.