Η εισήγηση των ειδικών: Άνοιγμα λιανεμπορίου με click in shop – Click away στις «κόκκινες» περιοχές

  • Γιάννα Σουλάκη
Αττική
Μετά από μαραθώνια συνεδρίαση σήμερα το πρωί και μετά από προσεκτική εξέταση όλων των επιδημιολογικών δεδομένων, οι επιστήμονες αποφάσισαν να εισηγηθούν προς την κυβέρνηση, το άνοιγμα του λιανεμπορίου με ραντεβού εντός καταστήματος (click in shop) και με διάρκεια ισχύος μηνύματος SMS στο 13033, τις δύο ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr οι ειδικοί εισηγούνται να ανοίξει το λιανεμπόριο, αλλά με αυστηρά μέτρα: οι αγορές να γίνονται μεν εντός του καταστήματος (click in shop), αλλά με δύο ώρες διάρκεια ανά SMS εξόδου από το σπίτι. Επίσης, τα ραντεβού εντός του καταστήματος θα επιτρέπονται, με έναν πελάτη ανά 25 τ.μ.

Στις «κόκκινες» περιοχές, που ισχύουν αυστηρά περιοριστικά μέτρα και βρίσκονται σε καθολικό lockdown, τα καταστήματα θα ανοίξουν με click away, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Η ανακοίνωση των μέτρων θα γίνει το απόγευμα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε το πρωί στη Βουλή αυστηροποίηση των προστίμων για τους παραβάτες στα 500 ευρώ αντί των 300, που ίσχυε μέχρι σήμερα.

«Κάθε μήνας lockdown στοιχίζει στην ελληνική Οικονομία πάνω από 3 δισ. Ευρώ, εξ ου και η ώρα να πάρουμε σταδιακά το ρίσκο της σταδιακής επαναλειτουργίας της οικονομίας, εφόσον το εισηγηθούν οι ειδικοί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων θα συνεδριάσει ξανά την επόμενη Παρασκευή 22/1, με αποκλειστικό θέμα την επαναλειτουργία των Γυμνασίων και Λυκείων.