Κορονοϊός: «Φράκαρε» από νοσηλείες Covid το ΕΣΥ – 2 ιδιωτικές κλινικές μπαίνουν στη μάχη: Ιατρικό Περιστερίου και ΛΗΤΩ

  • Γιάννα Σουλάκη
κρούσματα
Λύση στην δραματική αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία δίνει το Υπουργείο Υγείας με την επιστρέτευση δύο μεγάλων ιδιωτικών κλινικών, για τη νοσηλεία Covid περιστατικών. Από την Πέμπτη, ασθενείς με κορονοϊό θα δέχονται το Ιατρικό Περιστερίου και το ΛΗΤΩ.

Με μια ανακοίνωσή του πολύ νωρίς το πρωί της Τρίτης (09.03.2021) ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε ότι δυο ιδιωτικές κλινικές της Αττικής, το Ιατρικό Κέντρο Περιστερίου και το ΛΗΤΩ μετατρέπονται από την Πέμπτη κλινικές covid και θα δέχονται περιστατικά με κορονοϊό.

Η συγκεκριμένη λύση προωθήθηκε καθώς το ΕΣΥ στην Αττική πιέζεται ασφυκτικά και αναζητούνται λύσεις για να μην καταρρεύσει. Οι εισαγωγές για άλλο ένα βράδυ ήταν εκατοντάδες άλλωστε και σε μια εβδομάδα έχουν ξεπεράσει τις 2.000!

Πρόκειται, όπως τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας, για την υλοποίηση του σχεδίου έκτακτης ανάγκης που είχε καταρτιστεί προκειμένου το ΕΣΥ να αντέξει στη μεγαλύτερη πίεση που δέχεται από την αρχή της πανδημίας.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Υγείας δήλωσε: «Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, με επιστολή του προέδρου του, Γιώργου Αποστολόπουλου, παραχωρεί εθελουσίως στο Ε.Σ.Υ. το Ιατρικό Περιστερίου, με την πλήρη στελέχωσή του σε ιατρονοσηλευτικό, διοικητικό και πάσης φύσεως προσωπικό που ήδη υπηρετεί εκεί.

Το Ιατρικό Περιστερίου θα νοσηλεύει Covid περιστατικά από την Πέμπτη 11 Μαρτίου και θα τελεί υπό τη διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Ο Όμιλος Hellenic Healthcare Group, με επιστολή του Διευθύνοντος Συμβούλου του, Δημήτρη Σπυρίδη, παραχωρεί εθελουσίως στο Ε.Σ.Υ. την ιδιωτική κλινική ΛΗΤΩ, με την πλήρη στελέχωσή της σε ιατρονοσηλευτικό, διοικητικό και πάσης φύσεως προσωπικό που ήδη υπηρετεί εκεί.

Η ιδιωτική κλινική ΛΗΤΩ θα νοσηλεύει Covid περιστατικά από την Πέμπτη 11 Μαρτίου και θα τελεί υπό τη διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας».