Κορονοϊός: «Fake news η επιλογή ασθενών για ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη» – Τηλεδιάσκεψη Κικίλια με τους Διοικητές των νοσοκομείων

  • Γιάννα Σουλάκη
ΜΕΘ
Ανακοίνωση - απάντηση σε δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι γίνεται επιλογή ασθενών για εισαγωγή σε ΜΕΘ λόγω του μεγάλου προβλήματος κορεσμού σε Εντατικές στη Βόρεια Ελλάδα, εξέδωσε η Διοίκηση της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ). Την ίδια στιγμή, για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που έχει προκληθεί από την πίεση των νοσοκομείων στη συμπρωτεύουσα, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με τους Διοικητές των νοσοκομείων Μακεδονίας και Θράκης.

Με κενές 7 κλίνες ΜΕΘ για κορονοϊό άνοιξε η σημερινή εφημερία του ΑΧΕΠΑ, του μεγαλύτερου Νοσοκομείου Αναφοράς για τον κορονοϊό της Βόρειας Ελλάδας. Αυτό παραδέχεται σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, η οποία ωστόσο, διαψεύδει ότι γίνεται επιλογή των ασθενών που θα εισαχθούν σε ΜΕΘ, εξαιτίας των ελλείψεων.

Δείτε επίσης: Κορονοϊός: Βουλιάζει το ΕΣΥ από τις εισαγωγές κορονοϊού – «Στέγνωσε» από ΜΕΘ Covid η Βόρεια Ελλάδα

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: «η Διοίκηση του ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, ο Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Συμεών Μεταλλίδης, Ιατρός Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, υπεύθυνος διαχείρισης των περιστατικών Covid-19 καθώς και η κα Ελένη Γκέκα, Διευθύντρια Αναισθησιολογίας υπεύθυνη της Κλινικής ΜΕΘΑ, διαψεύδουν ρητά τις δηλώσεις του Πρόεδρου των Νοσοκομειακών Ιατρών του ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, κ. Σιούλη, περί έλλειψης κλινών εντατικής θεραπείας λόγω κάλυψής τους, γεγονός που όπως αναφέρει οδηγεί σε επιλογές ασθενών! Δηλώνουμε ότι η έναρξη της σημερινής εφημερίας έγινε με 7 κενές κλίνες εντατικής θεραπείας και με ταυτόχρονο σχεδιασμό από την ΥΠΕ και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου για την περαιτέρω ανάπτυξη κλινών ΜΕΘ και την αντιμετώπιση του προβλήματος»

Κικίλιας προς Διοικητές Νοσοκομείων Βόρειας Ελλάδας: «Έχετε τη στήριξη και την εμπιστοσύνη μου»

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας συγκάλεσε νωρίτερα το μεσημέρι τηλεδιάσκεψη, με όλους τους Διοικητές των Νοσοκομείων της Μακεδονίας και της Θράκης, για την επίλυση του πολύ σοβαρού προβλήματος με την έλλειψη κλινών ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα και την ταυτόχρονη μεγάλη αύξηση των εισαγωγών ασθενών με Covid.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν και ο Διοικητής της 3ης ΥΠΕ Μακεδονίας Παναγιώτης Μπογιατζίδης, ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας και Θράκης Δημήτρης Τσαλικάκης και ο Πρόεδρος του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου.

«Ο κ. Κικίλιας έδωσε σαφείς οδηγίες στους Διοικητές για το επιχειρησιακό σχέδιο που αναπτύσσεται, για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη και στη Β. Ελλάδα που δοκιμάζονται», όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Υπουργός Υγείας απευθυνόμενος στους Διοικητές: «Έχετε τη στήριξη και την εμπιστοσύνη μου. Μαζί με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές μας, θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να τα καταφέρουμε».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν