Κορωνοϊός: Εξιτήριο για την μητέρα θετική στον ιό και το νεογέννητο βρέφος από το «Αττικόν»

  • Γιάννα Σουλάκη
κορωνοϊός
Εξιτήριο από το νοσοκομείο αναφοράς "Αττικόν" παίρνουν σήμερα το πρώτο μωρό που γεννήθηκε από μητέρα θετική στον κορωνοϊό, αλλά και η ίδια η μητέρα του.

Αρνητικά ήταν και τα δύο εργαστηριακά τέστ που έγιναν στη μητέρα, η οποία έφερε στη ζωή το πρώτο βρέφος που ήρθε στον κόσμο στη χώρα μας στο νοσοκομείο «Αττικόν». Σήμερα ήρθε η στιγμή που η μητέρα και το νεογέννητο βρέφος θα μπορούν να επιστρέψουν στο σπίτι τους.

Τόσο η μητέρα, όσο και το μωρό είναι καλά στην υγεία τους, ενώ η αρνητικοποίηση των τέστ της μητέρας σηματοδοτεί ότι δεν έχει πλέον ιικό φορτίο της νόσου κι έτσι μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι της αγκαλιά με το μωρό της.

Δείτε επίσης – Τι λέει στο iatropedia.gr για τον πρώτο τοκετό με COVID-19 στην Ελλάδα η δ/ντρια του “Αττικόν” – Τα συγχαρητήρια του πρωθυπουργού

Στον δύσκολο τοκετό, ο οποίος έγινε με καισαρική τομή είχε μιλήσει στο iatropedia.gr η καθηγήτρια μαιευτικής – γυναικολογίας και διευθύντρια της μαιευτικής κλινικής του “Αττικόν”, Σοφία Καλανταρίδου, η οποία έφερε εις πέρας τον τοκετό με την ομάδα της:

«Οι γιατροί που εφημέρευαν φορώντας τις κατάλληλες στολές και παίρνοντας τα κατάλληλα μέτρα και το αναισθησιολογικό τμήμα και το μαιευτικό προσωπικό και η προϊσταμένη η κα. Αλεξίου, κάναμε τοκετό με την καισαρική τομή. Το μωρό ήταν βάρους περίπου 4 κιλών», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η περιπέτεια φαίνεται ότι έλαβε τέλος και πλέον η μητέρα και μωρό της μπορούν να επιστρέψουν στην ασφάλεια του σπιτιού τους.