Κορονοϊός: Εγκρίθηκε στον Καναδά το εμβόλιο της Pfizer / BioNTech

  • Γιάννα Σουλάκη
“Πράσινο φως” για να αρχίσει ο εμβολιασμός των πολιτών στον Καναδά έδωσαν οι ρυθμιστικές αρχές της χώρας, οι οποίες ενέκριναν το εμβόλιο Pfizer / BioNTech κατά του κορονοϊού.

Ο ομοσπονδιακός οργανισμός υγείας έκρινε ότι το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό και ασφαλές για χρήση σε Καναδούς, συνεπώς αναμένεται να αρχίσει η διαδικασία χορήγησης τους.

Οι πρώτες δόσεις αναμένεται να φτάσουν την επόμενη εβδομάδα και υπάρχει ήδη σχεδιασμός για 14 εμβολιαστικά κέντρα σε μεγάλες πόλεις του Καναδά.

Ο ομοσπονδιακός οργανισμός Yγείας Health Canada έκρινε μετά από τη μελέτη των δεδομένων φάσης ΙΙΙ, ότι το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό και ασφαλές για χρήση στους πολίτες, οπότε αναμένεται τις επόμενες μέρες να ξεκινήσει η διαδικασία χορήγησής του.

«Οι Καναδοί μπορούν να αισθάνονται σίγουροι ότι η διαδικασία έγκρισης ήταν αυστηρή και ότι διαθέτουμε ισχυρά συστήματα παρακολούθησης», ανέφερε σε δήλωση η κυβερνητική υπηρεσία.

Να σημειωθεί ότι ο Καναδάς έχει παραγγείλει συνολικά 6 εκατομμύρια δόσεις από την Pfizer, ενώ οι πρώτες δόσεις θα φτάσουν σε 14 καναδικά κέντρα διανομής την επόμενη εβδομάδα.