Κορονοϊός: Εύσημα Μητσοτάκη στον Σωτήρη Τσιόδρα για την ενημέρωση

  • Γιάννα Σουλάκη
Τσιόδρας
Συγχαρητήρια στον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης τηλεδιάσκεψης το πρωί (02/09/30) στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η επιστροφή του Σωτήρη Τσιόδρα στην ενημέρωση του κορονοϊού ικανοποίησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος συνεχάρη τον καθηγητή για την χθεσινή ενημέρωση, κατά τη διάρκεια της πρωινής καθιερωμένης τηλεδιάσκεψης με όλους τους εμπλεκόμενους με την πανδημία του κορονοϊού φορείς.

«Καλημέρα σας, καλημέρα Σωτήρη, εξαιρετική η ενημέρωση χθες» ήταν η πρώτη φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί «χθες φτάσαμε στον αριθμό των 17.000 τεστ τα οποία έγιναν στην επικράτεια».

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε ικανοποίηση και για την ανταπόκριση της ελληνικής κοινωνίας στις συστάσεις για συστηματική χρήση μάσκας, λέγοντας ότι «είναι σύμμαχος» και σε αυτή την προσπάθεια. «Είναι μικρή η θυσία την οποία ζητάμε από όλους προκειμένου να αποτρέψουμε τα χειρότερα», τόνισε.

Σημείωσε ότι θεωρεί πολύ θετική εξέλιξη το γεγονός ότι τα κρούσματα που εντοπίζονται αποτελούν σταθερά ένα πολύ μικρό μέρος των εξεταζόμενων.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, παρουσιάστηκαν από τον Σωτήρη Τσιόδρα τα δεδομένα για την εξέλιξη της νόσου. Επισημάνθηκε ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην αυστηρή τήρηση όλων των υγειονομικών κανόνων ιδίως στα γηροκομεία, ενώ διαπιστώθηκε με βάση τα στοιχεία από συγκεκριμένα νησιά και περιοχές ότι η εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί κατά τόπους συμβάλλουν στην επιδημιολογική αποφόρτιση.