Κορωνοϊός: Χωρίς προβλήματα η διάθεση ακριβών φαρμάκων από τα φαρμακεία – Ποια είναι η διαδικασία

  • Γιάννα Σουλάκη
Φαρμακεία
Χωρίς προβλήματα υλοποιείται η σύμβαση μεταξύ ΕΟΠΥΥ και Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για την διάθεση Φαρμάκων Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ) από τα φαρμακεία της γειτονιάς. Πρόκειται για 36 φάρμακα για τον καρκίνο ογκολογικά και τη σκλήρυνση κατά πλάκας)

Ήδη οι πρώτοι ασφαλισμένοι έχουν παραλάβει τα φάρμακά τους από τα ιδιωτικά φαρμακεία «χωρίς καθυστερήσεις και ταλαιπωρία», όπως αναφέρει η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, ενώ ήδη περισσότεροι από 1200 ασφαλισμένοι έχουν ενεργοποιήσει τον λογαριασμό τους στο σύστημα.

Στόχος είναι οι ασφαλισμένοι να μπορούν να χορηγούνται τα ΦΥΚ με όσο το δυνατόν λιγότερη ταλαιπωρία και αναμονή σε κοντινή απόσταση από το σπίτι τους.

Ποια είναι η διαδικασία διάθεσης ακριβών φαρμάκων από το φαρμακείο της γειτονιάς

Η διαδικασία παράδοσης από ιδιωτικά φαρμακεία είναι απλή: Ο δικαιούχος περίθαλψης αφού παραλάβει τη συνταγή από τον ιατρό του ή ενημερωθεί από τον ιατρό του για τον κωδικό συνταγής (barcode), μπορεί να καταχωρήσει το αίτημα του για την παραλαβή του φαρμάκου του από ιδιωτικό φαρμακείο με την είσοδο του στην εφαρμογή διάθεσης ΦΥΚ μέσω του συνδέσμου: https://fykrandevou.eopyy.gov.gr/.

Στην οθόνη που εμφανίζεται επιλέγει την είσοδο στην εφαρμογή με τη χρήση των κωδικών taxisnet, και αφού επιλέξει «εξουσιοδότηση» συμπληρώνει τον ΑΜΚΑ του ώστε να γίνει η ταυτοποίησή του.

Αν ο ασφαλισμένος επιθυμεί να συνεχίσει να εκτελεί τις συνταγές του μέσω των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ δεν θα προβεί στην παραπάνω διαδικασία.

Στο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί φάρμακα ογκολογικά και φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη σκλήρυνση κατά πλάκας, για τα οποία δεν απαιτείται προέγκριση από το Σύστημα Ηλεκτρονικής Προέγκρισης (Σ.Η.Π.).

Πρόκειται για 36 σκευάσματα που αντιστοιχούν σε 85 κωδικούς ΕΟΦ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν