Κορονοϊός: Άρχισαν οι αεροδιακομιδές από τη Βόρεια Ελλάδα στην Αθήνα – 3 ασθενείς από τη Δράμα

  • Γιάννα Σουλάκη
Η δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας αποτυπώνεται από την επιχείρηση αεροδιακομιδής τριών ασθενών από το Νοσοκομείο Δράμας, σε δυο νοσοκομεία της Αθήνας!

Τρεις ασθενείς με κορονοϊό σε κρίσιμη κατάσταση μεταφέρονται με C-130 στην Αθήνα από το Νοσοκομείο Δράμας, όπου η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Οι ασθενείς, μεταφέρθηκαν από το Νοσοκομείο Δράμας στο αεροδρόμιο Καβάλας και από εκεί με C130 στο αεροδρόμιο Ελευσίνας. Οι ασθενείς παρέμειναν προηγουμένως για λίγες ώρες στο νοσοκομείο Καβάλας και στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), μέχρι την διακομιδή τους στο αεροδρόμιο Καβάλας και από εκεί με C130 στον «Ευαγγελισμό» και στο «Αττικό». Στο νοσοκομείο Καβάλας τις προηγούμενες μέρες και μέχρι σήμερα το πρωί, υπήρξε πρόβλημα με την προμήθεια οξυγόνου, όμως, το πρόβλημα αποκαταστάθηκε το πρωί, με παρέμβαση της Περιφέρειας και με την προμήθεια από το εξωτερικό, 65 φιάλων οξυγόνου.

Γέμισαν οι ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα

Τα κρεβάτια ΜΕΘ στις κλινικές Covid-19 των νοσοκομείων της Βόρειας Ελλάδας εξαντλήθηκαν. Το πρόβλημα στη Θεσσαλονίκη άρχισε να εμφανίζεται από χθες. Το τελευταίο 24ωρο οι γιατροί έκαναν χρήση των τελευταίων εφεδρειών που είχαν σε ΜΕΘ, καθώς είχαν αρχίσει να εξαντλούνται και οι πολυδύναμες ΜΕΘ (απλές κλίνες με αναπνευστήρες). Μάλιστα από εχθές είχαν αρχίσει και οι αναμονές διασωληνωμένων ασθενών, εκτός Εντατικής, που περίμεναν να αδειάσει κρεβάτι.