Κορονοϊός: Ανησυχία για τα νοσοκομεία της Πάτρας – Μεταβαίνουν Κωτσιόπουλος – Παπαευσταθίου

  • Γιάννα Σουλάκη
Κωτσιόπουλος
Μεγάλη ανησυχία επικρατεί για τα νοσοκομεία της Πάτρας, μετά τη διασπορά του μεταλλαγμένου στελέχους της Μεγάλης Βρετανίας και την αύξηση στις εισαγωγές. Στην περιοχή μεταβαίνουν εκτάκτως σήμερα ο γενικός γραμματέας του Υπουργείο Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος και ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) Νίκος Παπαευσταθίου.

Στο «κόκκινο» αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να βρεθεί σήμερα ολόκληρη η Περιφερειακή Ενότητα Αχαϊας, ενώ μέχρι σήμερα ήταν μόνο η Πάτρα.

Στην πόλη υπάρχει μεγάλη διασπορά του κορονοϊού, αυξημένη παρουσία του βρετανικού στελέχους και αύξηση στα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα κατά 94%. Το πιο ανησυχητικό, όμως, είναι η αύξηση στις εισαγωγές και κυρίως ασθενών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ ταυτόχρονα στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» υπάρχει αυξημένη διασπορά του βρετανικού μεταλλαγμένου στελέχους.

Για το λόγο αυτό μεταβαίνουν στα νοσοκομεία της αχαϊκής πρωτεύουσας ο γενικός γραμματέας υπηρεσιών Υγείας, Γιάννης Κωτσιόπουλος και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου. Τους συνοδεύουν  ο διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών του ΕΚΑΒ Δημήτρης Πύρρος και τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας Χαράλαμπος Γώγος και Θεοκλής Ζαούτης.

Τσιόδρας: «Η Πάτρα θέλει προσοχή!»

Μιλώντας την Τετάρτη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Πάτρα, εφιστώντας την προσοχή! Ταυτόχρονα άφησε και αιχμές για το προσωπικό που δεν εμβολιάστηκε.

«Η Πάτρα θέλει προσοχή – 94% αύξηση, με 300 ενεργά κρούσματα και αύξηση νοσηλειών. Δυστυχώς κάποια περιστατικά θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί. Υπάρχει αυτή η δυσπιστία που γεννούν οι ψευδείς ειδήσεις ή η υπερβολική επιστημονική ανησυχία και δεν εμβολιάζονται οι άνθρωποι» είπε.