Κορονοϊός: Ανεβαίνει το θερμόμετρο της ανησυχίας για τις Δομές Ηλικιωμένων, μετά από νέο κρούσμα στο Μοσχάτο

  • Γιάννα Σουλάκη
ηλικιωμένων
Συνεχίζεται η διασπορά του κορονοϊού στις Δομές Φιλοξενίας Ηλικιωμένων ανά τη χώρα, παρά τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας που έχει λάβει η κυβέρνηση. Την ώρα που οι θάνατοι στο Γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης άγγιξαν σήμερα τους 17, ένα ακόμη κρούσμα COVID-19 -αυτή τη φορά σε εργαζόμενο γηροκομείου του Μοσχάτου- ανεβάζει το θερμόμετρο της ανησυχίας των υγειονομικών αρχών.

Ανησυχία προκαλούν στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) τα απανωτά κρούσματα που εντοπίζονται σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων ανά τη χώρα. Παρά τους ελέγχους και τα αυστηρά μέτρα που εξήγγειλε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, η διασπορά του κορονοϊού δεν ανακόπτεται, με θύματα τους ευάλωτους στον ιό ηλικιωμένους.

Σήμερα, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρέθηκε σε γηροκομείου στο Μοσχάτο, μετά τον εντοπισμό θετικού κρούσματος σε εργαζόμενο, προκειμένου να πραγματοποιήσει τεστ για κορονοϊό σε όσους φιλοξενούνται στο γηροκομείο. Επίσης, άλλο κλιμάκιο θα μεταβεί στη Λέσβο, όπου θα επισκεφθεί δομές Φιλοξενίας Ηλικιωμένων, το Νοσοκομείο Μυτιλήνης «Βοστάνειο», το Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου, καθώς και το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της Μόριας.

Συνεχίζονται οι έλεγχοι του ΙΣΑ στις Δομές Ηλικιωμένων

Παράλληλα, μαζικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους για τον ιό SARS-COV -2 ξεκινούν από σήμερα κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και άλλες κοινωνικές δομές της Αττικής.

Ειδικότερα οι Κινητές Ομάδες Επισκέψεων στο Σπίτι (KOEΣ), οι οποίες αποτελούνται από γιατρούς, πνευμονολόγους, καρδιολόγους, παθολόγους, γενικούς ιατρούς και νοσηλεύτριες ΠΕ, θα επισκεφτούν διαδοχικά, δομές και θα προβούν σε λήψη ρινοφαρυγγικού δείγματος και εξέταση αυτού με την τεχνική PCR, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Παράλληλα, θα υπάρχει η δυνατότητα της κλινικής εξέτασης από το ιατρικό προσωπικό και εκτίμηση των περιστατικών εκείνων, που πιθανόν να χρήζουν περαιτέρω νοσηλευτικής αγωγής.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν