Κορωνοϊός: Άλμα με 3.109 κρούσματα σήμερα! Ξεπέρασαν τις 100 οι εισαγωγές σε ένα 24ωρο

  • Ρούλα Τσουλέα
κορωνοϊός
Εκτοξεύτηκαν τα νέα κρούσματα. Αυξήθηκαν κατά 73% σε μία εβδομάδα. Στα 27 έτη ο μέσος όρος της ηλικίας των νέων κρουσμάτων! Κατακόρυφη αύξηση και στον αριθμό των εισαγωγών στα νοσοκομεία. Ακόμα τέσσερις ασθενείς έχασαν τη ζωή τους. Στους 133 οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Κατακόρυφη αύξηση παρουσίασαν το τελευταίο 24ωρο τα νέα κρούσματα που προκάλεσε ο νέος κορωνοϊός στη χώρα μας. Ξεπέρασαν τα 3.000, όταν ακριβώς πριν από μία εβδομάδα, όταν είχε έρθει η πρώτη ψυχρολουσία, ήταν κάτω από 1.800!

Το πιο ανησυχητικό, όμως, είναι ο μέσος όρος ηλικίας στα κρούσματα. Όπως δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, η ηλικία των πασχόντων έχει μειωθεί κατακόρυφα. Έτσι, ενώ στις αρχές του χρόνου ήταν τα 46 έτη, χθες ο μέσος όρος ήταν τα 27 έτη!

Παρότι, δε, οι νέοι θεωρητικώς δεν κινδυνεύουν όσο οι μεγάλης ηλικίας άνθρωποι, η εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας αποτυπώνεται πλέον στις εισαγωγές στα νοσοκομεία. Η αυξητική τάση είχε παρατηρηθεί ήδη από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας και εντείνεται μέρα με τη μέρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), το τελευταίο 24ωρο ανιχνεύθηκαν στη χώρα μας 3.109 νέα κρούσματα. Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχει νοσήσει ο νέος κορωνοϊός έως σήμερα ανέρχεται πλέον σε 444.873.

Από τους ασθενείς αυτούς οι 12.806 έχουν χάσει τη ζωή τους. Το τελευταίο 24ωρο κατέληξαν τέσσερις ακόμα ασθενείς. Το 95,2% όσων κατέληξαν έπασχαν από υποκείμενο νόσημα ή/και είχαν ηλικία άνω των 70 ετών.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός τις τελευταίες επτά ημέρες:

  • Τα 164 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό
  • Τα 1.953 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα

Συνολικά, στις μονάδες εξακολουθούν να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 133 ασθενείς (έξι λιγότεροι απ’ όσοι εχθές). Από τους 133 ασθενείς, οι δύο στους τρεις (το 66,2%) είναι άνδρες. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 66 έτη. To 84,2% πάσχουν από υποκείμενο νόσημα ή/και έχουν ηλικία 70 ετών και άνω.

112 νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία

Από τις αρχές της πανδημίας έως σήμερα, 2.739 ασθενείς νίκησαν τη λοίμωξη που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός και εξήλθαν από τις ΜΕΘ. Το τελευταίο 24ωρο ακόμα τρεις ασθενείς πήραν εξιτήριο από την εντατική.

Όσον αφορά τις νέες εισαγωγές, έγιναν 112 στα νοσοκομεία όλης της χώρας. Χθες ήταν 85, επομένως υπήρξε αύξηση κατά 31,76%. Το γεγονός αυτό επισήμανε και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, παρουσιάζοντας τις νέες προβλέψεις για τον εμβολιασμό των εργαζομένων στις δομές φροντίδας ευπαθών ομάδων και των υγειονομικών.

Ο μέσος όρος εισαγωγών της τελευταίας εβδομάδας ανέρχεται πλέον σε 74 (έναντι 41  ασθενών την περασμένη Τρίτη 6 Ιουλίου 2021).

Συνολικά, η μέση ηλικία των ανθρώπων που νόσησε ο κορωνοϊός στη χώρα μας είναι τα 42 έτη. Αντίστοιχα, η μέση ηλικία όσων έχασαν τη ζωή τους από τη λοίμωξη που προκαλεί ο κορωνοϊός είναι τα 78 έτη. Ο νεότερος ασθενής ήταν λίγων μηνών και ο γηραιότερος 106 ετών.