Κορονοϊός: Ακόμη 9 περιοχές σε βαθύ κόκκινο – Ελεύθερος ο χαρταετός στα όρια κίνησής μας

  • Γιάννα Σουλάκη
Τζανάκης
Επιπλέον 9 περιοχές "κοκκινίζουν" με επιπλέον αυστηρά περιοριστικά μέτρα, όπως αποφάσισαν και εισηγούνται οι επιστήμονες της Επιτροπής που συνεδρίασαν σήμερα. Επίσης, για την Καθαρή Δευτέρα αποφασίστηκε η ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών για το πέταγμα του χαρταετού, όμως, μόνο στα όρια του δήμου εντός των οποίων επιτρέπεται η μετακίνηση.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr σε πιο σκληρό lockdown, δηλαδή σε «βαθύ κόκκινο» με αυστηρά μέτρα από αύριο στις έξι το πρωί εισέρχονται οι εξής Περιφερειακές Ενότητες: Ευρυτανίας, Κιλκίς, Λέσβου και Χαλκιδικής.

Επίσης οι δήμοι: Κατερίνης, Ιωαννίνων, Σκιάθου, Χανίων και Μετσόβου.

Πλέον ο χάρτης της Ελλάδας κοκκινίζει ακόμα περισσότερο με τις παραπάνω περιοχές να είναι πολύ επιβαρυμένες επιδημιολογικά από τον κορονοϊό και κυρίως από την επικράτηση των μεταλλαγμένων στελεχών.

Δείτε επίσης – Εξαδάκτυλος: “Ούτε σκέψη για άρση των μέτρων” Τα μεταλλαγμένα κυριαρχούν παντού – Τα νοσοκομεία καταρρέουν

Επίσης, αποφασίστηκε να επιτραπούν οι μετακινήσεις για το πέταγμα του χαρταετού την Καθαρή Δευτέρα, καθώς είναι μια υπαίθρια δραστηριότητα, η οποία δεν επιφέρει επιβάρυνση εάν τηρηθούν οι αποστάσεις. Αυστηρός περιορισμός θα υπάρξει στα όρια, στα οποία επιτρέπεται οι πολίτες να μετακινούνται.

Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν στις έξι το απόγευμα στην καθιερωμένη ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά.