Κορωνοϊός: Ακόμα 248 κρούσματα στη χώρα μας. 296 ασθενείς διασωληνωμένοι

  • Ρούλα Τσουλέα
κορωνοϊός
Μειώθηκαν σε λιγότερους από 300 οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Πλησιάζουν τους 419.000 χιλιάδες οι άνθρωποι που νόσησαν εξαιτίας του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Σε ακόμα 248 ανθρώπους στη χώρα μας διαγνώστηκε το τελευταίο 24ωρο ο νέος κορωνοϊός, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στα 418.432. Ακόμα 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων του να ανέρχονται πλέον σε 12.548.

Όπως ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), από τα νέα κρούσματα της τελευταίας εβδομάδας:

  • Τα 31 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό
  • 900 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα

Διασωληνωμένοι και εισαγωγές

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 296. Σχεδόν οι δύο στους τρεις (το 64,9%) είναι άνδρες. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 67 έτη. To 84,5% των διασωληνωμένων ασθενών πάσχουν από υποκείμενο νόσημα ή/και έχουν ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την αρχή της πανδημίας έως σήμερα έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.611 ασθενείς. Σε σύγκριση με τον χθεσινό απολογισμό, σήμερα εξήλθαν από τις ΜΕΘ δύο ασθενείς που νίκησαν τη λοίμωξη που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός.

Το τελευταίο 24ωρο, εξ άλλου, 66 ασθενείς εισήχθησαν στα νοσοκομεία όλης της χώρας εξαιτίας του κορωνοϊού.

Συνολικά, η μέση ηλικία των ανθρώπων που νόσησαν στη χώρα μας εξαιτίας του κορωνοϊού είναι τα 43 έτη. Αντίστοιχα, η μέση ηλικία όσων έχασαν τη ζωή τους από τη λοίμωξη που προκαλεί ο κορωνοϊός είναι τα 78 έτη. Ο νεότερος ασθενής ήταν λίγων μηνών και ο γηραιότερος 106 ετών.

Η γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων

Από τα 248 νέα κρούσματα της Covid-19 του τελευταίου 24ωρου, τα 11 είναι εισαγόμενα. Τα 7 από αυτά εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας μας.

Τα 111 από αυτά διαγιγνώσθηκαν στην Αττική. Διψήφιο αριθμό κρουσμάτων είχαν επίσης η Θεσσαλονίκη (21 κρούσματα) και η Λάρισα (16 κρούσματα).

Στους πίνακες που ακολουθούν μπορείτε να δείτε την γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων αλλά και τον μέσο όρο κρουσμάτων της τελευταίας εβδομάδας. Μπορείτε επίσης να δείτε τον αριθμό κρουσμάτων της λοίμωξης που προκαλεί ο κορωνοϊός, ανά 100.000 πληθυσμού:

κορωνοϊός

κορωνοϊός