Κορωνοϊός: 97χρονη στο ΝΙΜΙΤΣ το 101ο θύμα του ιού στη χώρα

  • Γιάννα Σουλάκη
κορωνοϊός
Μία 97χρονη γυναίκα στο νοσοκομείο άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ, χτυπημένη από τις επιπλοκές του ιού.

Πρόκειται για το 101ο θανατηφόρο κρούσμα του κορωνοϊού στη χώρα. Η ηλικιωμένη γυναίκα ανήκε στις ομάδες υψηλού κινδύνου και κατέληξε το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας στο νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ από σηπτική καταπληξία.

Το 100ο θύμα του κορωνοϊού ήταν ένας 84χρονος άνδρας που έχασε τη ζωή του το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας στο νοσοκομείο αναφοράς «Αττικόν».

Στην χθεσινή τακτική ενημέρωση για την εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα αναφέρθηκαν 31 νέα κρούσματα του ιού  με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 2.145 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις. Το 56% εξ αυτών είναι άνδρες.

Δείτε επίσης – Κορωνοϊός: Στα 2145 τα συνολικά κρούσματα στη χώρα, στους 99 οι θάνατοι – Τι νέα υπάρχουν για τα τεστ

Σύμφωνα με τον καθηγητή λοιμωξιολογίας οι διασωληνωμένοι ασθενείς είναι 73, με μέση ηλικία τα 68 έτη, ενώ από αυτούς οι 17 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 81% εξ αυτών έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι μεγάλης ηλικίας.

Δείτε επίσης – Τσιόδρας: Εάν ισχύει η ανοσία για ένα έτος, ο ιός μπορεί να εξαφανιστεί – Πως θα λειτουργήσει η ανοσία αγέλης