Κορωνοϊός: 21 νέα κρούσματα, κανένας νέος θάνατος στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο

  • Γιάννα Σουλάκη
κορωνοϊός
Τον νεότερο απολογισμό της πορείας του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας δημοσίευσε το υπουργείο Υγείας. Κανένας νέος θάνατος δεν καταγράφηκε. Βγήκαν κι άλλοι ασθενείς από την εντατική.

Ευνοϊκοί ήταν για ένα ακόμα 24ωρο οι αριθμοί για την πορεία του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, ο κορονοϊός Covid-19 ανιχνεύθηκε σε ακόμα 21 ανθρώπους. Ωστόσο δεν υπήρξε κανένας νέος θάνατος, ενώ μειώθηκαν κι άλλο οι ασθενείς στην εντατική.

Συνολικά στην Ελλάδα τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού ανέρχονται πλέον σε 2.612. Περισσότερα από τα μισά (το 55,5%) αφορούν άνδρες.

Τα 593 από τα κρούσματα (το 22,7%) σχετίζονται με ταξίδι από το εξωτερικό. Τα 1.291 κρούσματα (ποσοστό 49,4%) σχετίζονται με ήδη γνωστά περιστατικά.

Στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων νοσηλεύονται πλέον διασωληνωμένοι 36 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 67 έτη. Οι οκτώ από τους ασθενείς είναι γυναίκες. Το 88,9% πάσχουν από υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών.

Συνολικά, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύθηκαν στις ΜΕΘ και εξήλθαν από αυτές ανέρχεται σε 75.

Οι θάνατοι

Όπως προαναφέρθηκε, το τελευταίο 24ωρο ο κορωνοϊός ευτυχώς δεν κόστισε καμία ζωή στη χώρα μας. Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων του παραμένει στα 140. Οι 37 από τους ανθρώπους που κατέληξαν ήταν γυναίκες.

Η μέση ηλικία των ασθενών που κατέληξαν ήταν τα 74 έτη. Το 92% έπασχαν από ένα ή περισσότερα υποκείμενα νοσήματα ή/και ήσαν άνω των 70 ετών.

Όσον αφορά τα κλινικά δείγματα που έχουν εξεταστεί για το νέο κορωνοϊό, ανέρχονται πλέον σε 77.251.