Κορονοϊός: 2.450 ενεργά κρούσματα σήμερα στην Αττική! Πόσα μετρούν οι άλλες επιβαρυμένες περιοχές

  • Γιάννα Σουλάκη
Πέτσας
Στις 2.450 καταγεγραμμένες ενεργές λοιμώξεις Covid-19 βρίσκεται σήμερα η Αττική, με το πραγματικό νούμερο να είναι πολλαπλάσιο. Παρά την επισφαλή σταθεροποίηση που εμφάνισε τα προηγούμενα 24ωρα η πρωτεύουσα, οι ειδικοί της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων θα εξετάσουν σε σύσκεψη το απόγευμα την πιθανή λήψη επιπλέον μέτρων.

Οι τέσσερις περιοχές της Ελλάδας στις οποίες εντοπίζονται τα περισσότερα ενεργά κρούσματα σήμερα, Τετάρτη 21/10 και για τις οποίες θα βρεθεί επί τάπητος από τους ειδικούς, η αναγκαιότητα λήψης επιπλέον μέτρων, όπως η απαγόρευση της κυκλοφορίας το βράδυ και η γενικευμένη χρήση μάσκας, είναι:

  • Αττική: 2.450 (επίπεδο 3)
  • Θεσσαλονίκη: 652 (επίπεδο 2)
  • Ιωάννινα: 263 (επίπεδο 3)
  • Καστοριά:124 (επίπεδο 3)

Σε επισφαλή κατάσταση σε σχέση με την πανδημία, ωστόσο, βρίσκονται και άλλες περιοχές, όπως οι Σέρρες (επίπεδο 1) και η Εύβοια (επίπεδο 2). Δεν αποκλείεται, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε την Τρίτη 20/10 ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, οι Σέρρες να βρεθούν ξαφνικά από το πράσινο (επίπεδο 1) στο πορτοκαλί (επίπεδο 3), ενώ το ίδιο ισχύει και με τη Θεσσαλονίκη, η οποία κινδυνεύει από το 2ο επίπεδο να βρεθεί στο 4ο και τελευταίο.

Δείτε επίσης: Κίνδυνος αλλαγής επιδημιολογικού επιπέδου σε 5 Περιφερειακές Ενότητες – Σήμερα οι εισηγήσεις των ειδικών

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας που συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη 21/10 το απόγευμανα, αμένεται να εξετάσει τα νέα δεδομένα που προέκυψαν κατά το τελευταίο 24ωρο και αφού συνυπολογίσει και την εικόνα της πανδημίας σήμερα, θα εισηγηθεί αλλαγή βαθμίδας κινδύνου στις περιοχές που εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα. Την τελική απόφαση θα την λάβει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τις επόμενες μέρες.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, μέχρι την Κυριακή 18 Οκτωβρίου, έχουν καταγραφεί συνολικά στη χώρα μας 25.370 κρούσματα από τα οποία 5.112 είναι σήμερα ενεργά, ενώ 17.065 συμπολίτες μας έχουν αναρρώσει κατ’ οίκον και 2.684 έχουν  πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.