Κορωνοϊός: 153 άτομα που είχαν έρθει σε επαφή με τα 4 κρούσματα είναι ΑΡΝΗΤΙΚΑ στον ιό

  • Γιάννα Σουλάκη
Ευχάριστα τα νέα από την ιχνηλασία των ανθρώπων που έχουν έρθει σε επαφή με τα τέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα που κορωνοϊού στη χώρα μας. Τα δείγματα από 153 άτομα που ελέγχθηκαν τις τελευταίες ημέρες στα εργαστήρια αναφοράς της χώρας, είναι όλα αρνητικά στον ιό.

Εξαιρετικά καλή δουλειά πραγματοποιούν οι επιστήμονες στη χώρα μας, οι οποίοι έχουν επιδοθεί σε έναν δύσκολο αγώνα δρόμου τις τελευταίες ημέρες για να εξετάσουν τα δεκάδες δείγματα ανθρώπων που είναι ύποπτοι για τη νόσο του κορωνοϊού.

Μέσα σε λίγες ημέρες και δουλεύοντας νύχτα – μέρα στα εργαστήρια κατόρθωσαν να εξετάσουν 153 άτομα που είχαν έρθει σε επαφή με τα 4 διαπιστωμένα κρούσματα του ιού και όλα αποδείχθηκαν αρνητικά.

Να σημειωθεί ότι οι έλληνες επιστήμονες  βγάζουν τα αποτελέσματα των δειγμάτων μέσα σε μόλις τέσσερις ώρες. Ενώ είναι χαρακτηριστικό, ότι το αντίστοιχο με τα ελληνικά βρετανικό εργαστήριο που θα εξετάσει τα δείγματα που ελήφθησαν στο Λονδίνο από την κόρη της 40χρονης γυναίκας που είναι θετική στον ιό και έναν ακόμη συμμαθητή της, δήλωσαν στις αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες ότι θα χρειαστούν … 6 μέρες για να εξάγουν ασφαλή αποτελέσματα.