Κοροναϊός: Μόλις το 8% των ασθενών έχουν αναρρώσει – 27 αλλοδαποί νόσησαν στην Κίνα

  • Ρούλα Τσουλέα
κοροναϊός
Τουλάχιστον 27 ξένους υπηκόους μόλυνε ο νέος κοροναϊός στην Κίνα. Οι δύο από αυτούς κατέληξαν. Άλλοι 22 νοσηλεύονται ακόμα στα νοσοκομεία. Μόλις το 8,2% των ασθενών σε όλη την Κίνα έχουν μέχρι στιγμής αναρρώσει.

Με πολύ αργούς ρυθμούς έρχεται η ανάρρωση για τους ασθενείς που προσβάλλει ο νέος κοροναϊός. Όπως ανακοίνωσε η ανώτατη υγειονομική Αρχή της Κίνας, μόλις το 8,2% των έως τώρα επιβεβαιωμένων περιστατικών έχουν αναρρώσει.

Την ίδια στιγμή, τουλάχιστον 27 ξένοι υπήκοοι έχουν νοσήσει στην Κίνα από το νέο κοροναϊό. Οι δύο από αυτούς (ένας 60χρονος από τις ΗΠΑ και ένας συνομήλικός του από την Ιαπωνία) έχασαν τη ζωή τους.

Διαβάστε ακόμα Κοροναϊός: Πέθανε Αμερικανός που μολύνθηκε στο Wuhan – Υπόνοιες και για Ιάπωνα

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ήταν χθες 40.171 στην ηπειρωτική Κίνα (πάνω από 40.500 παγκοσμίως). Οι 908 από τους ασθενείς στην Κίνα δεν κατόρθωσαν να κρατηθούν στη ζωή.

Εκπρόσωπος της κινεζικής Εθνικής Επιτροπής Υγείας (NHC) δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το 8,2% συνιστά πρόοδο, καθώς το αντίστοιχο ποσοστό στις 27 Ιανουαρίου ήταν 1,3%.

Διαβάστε ακόμα Κοροναϊός: Πάνω από 900 οι νεκροί, άλλοι 6.400 ασθενείς σε κρίσιμη κατάσταση

Όπως είπε ο κ. Mi Feng, τα αυξημένα ποσοστά ανάρρωσης οφείλονται στην «επιτυχή καταπολέμηση του κοροναϊού». Ωστόσο δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για τη θεραπεία που χορηγήθηκε στους ασθενείς.

Στην πόλη Wuhan (Ουχάν), που αποτελεί το επίκεντρο της επιδημίας, το 6,1% των ασθενών έχουν αναρρώσει και δεν έχουν ενδείξεις του ιού.

Ο κ. Μι είπε ακόμα ότι ομάδα εμπειρογνωμόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας θα επισκεφθεί την Κίνα για διμερείς συζητήσεις με θέμα τον περιορισμό του κοροναϊού 2019-nCoV. Οι πρώτοι ειδικοί θα φθάσουν στο Πεκίνο αργότερα σήμερα.

Οι ξένοι υπήκοοι

Τις ανακοινώσεις για τους ξένους υπηκόους έκανε το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Geng Shuang ο κοροναϊός επιβεβαιώθηκε σε 27 ξένους υπηκόους.

Όπως προαναφέρθηκε, οι δύο από αυτούς κατέληξαν. Άλλοι 3 έλαβαν εξιτήριο από τα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονταν. Οι υπόλοιπο 22 παραμένουν στα νοσοκομεία.