Κοροναϊός: Πέθανε Αμερικανός που μολύνθηκε στο Wuhan – Υπόνοιες και για Ιάπωνα

  • Ρούλα Τσουλέα
κορωνοϊός
Ένας 60χρονος Αμερικανός, ο οποίος νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της πόλης Wuhan, έχασε τη ζωή του από το νέο κοροναϊό. Πιστεύεται ότι είναι ο πρώτος άνθρωπος που δεν κατάγεται από την Κίνα και καταλήγει από τον ιό 2019-nCoV.

Τον θάνατο του 60χρονου άνδρα ανακοίνωσε προ ολίγου η Αμερικανική Πρεσβεία στο Πεκίνο. Ωστόσο απέφυγε να δώσει στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία για τον θανόντα.

Υπάρχουν επίσης υπόνοιες ότι ο κοροναϊός είναι η αιτία θανάτου και ενός Ιάπωνα, που επίσης νοσηλευόταν σε νοσοκομείο του Wuhan. Ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα όταν ήταν μολυσμένος με τον ιό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αμερικανικής Πρεσβείας στο Πεκίνο, ο 60χρονος Αμερικανός νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Jinyintian και κατέληξε στις 6 Φεβρουαρίου. Το Νοσοκομείο Jinyintian είναι εξειδικευμένο στην αντιμετώπιση των λοιμώξεων. Γι’ αυτό και νοσηλεύει πολλούς ασθενείς σε βαριά κατάσταση.

Τον θάνατο του Ιάπωνα ανακοίνωσε το ιαπωνικό Υπουργείο Εξωτερικών, προσθέτοντας πως η αιτία της πνευμονίας του ήταν ασαφής.

Ο νέος κοροναϊός έχει κοστίσει τη ζωή σε 724 ανθρώπους, η συντριπτική πλειονότητα εκ των οποίων ήσαν κάτοικοι του Wuhan.  Το Wuhan είναι η πόλη απ’ όπου ξεκίνησε η μεγάλη επιδημία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν