Κοροναϊός: Φάρμακα κατά του AIDS / HIV ρίχνονται στη μάχη κατά της ασθένειας Covid-19

  • Γιάννα Σουλάκη
κοροναϊός
Ιάπωνες επιστήμονες διεξάγουν εργαστηριακές δοκιμές για την αντιμετώπιση της ασθένειας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός, Covid-19. Η αρχή έγινε με κοκτέιλ φαρμάκων για τον ιό AIDS / HIV

Η Ιαπωνία δοκιμάζει φάρμακα για την αντιμετώπιση του HIV σε ασθενείς που έχουν μολυνθεί από Covid-19, την ασθένεια που προκαλεί ο νέος κοροναϊός, καθώς ο αυξανόμενος αριθμός των κρουσμάτων ενισχύει την απειλή για την οικονομία της χώρας αλλά και για τη δημόσια υγεία.

Ο Γιοσιχίντε Σούγκα, εκπρόσωπος της κυβέρνησης, δήλωσε σήμερα ότι το Τόκιο «έχει ξεκινήσει τις προετοιμασίες ώστε οι κλινικές δοκιμές με φάρμακα κατά του HIV σε κρούσματα του νέου κοροναϊού να μπορέσουν να αρχίσουν το συντομότερο δυνατό».

Οι δοκιμές των φαρμάκων κατά του HIV ξεκινούν στην Ιαπωνία καθώς σε όλο τον κόσμο θεωρείται ότι αυτά ενδέχεται να αποτελούν την καλύτερη θεραπεία για τον covid-19.

Κοροναϊός: Σε υγειονομική κρίση και η Ιαπωνία

Σχεδόν 1.900 άνθρωποι έχουν πεθάνει στην ηπειρωτική Κίνα, από την ασθένεια Covid-19 που προκαλεί ο νέος κοροναϊός, ενώ προς το παρόν δεν έχει βρεθεί θεραπεία που να είναι 100% αποτελεσματική.

Στο μεταξύ στην Ταϊλάνδη οι γιατροί φαίνεται να έχουν καταγράψει κάποιες επιτυχίες στην αντιμετώπιση σοβαρών περιπτώσεων του κοροναϊού χρησιμοποιώντας συνδυασμό φαρμάκων για την αντιμετώπιση της γρίπης και του HIV.

Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ιαπωνία έφτανε τα 520 τη Δευτέρα, περιλαμβανομένων 454 κρουσμάτων στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess το οποίο βρίσκεται αγκυροβολημένο και σε καραντίνα στο λιμάνι της Γιοκοχάμα, σύμφωνα με το ιαπωνικό υπουργείο Υγείας. Μέχρι στιγμής ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του από τον covid-19 στην Ιαπωνία.

Με την οικονομία της χώρας να συρρικνώνεται, αυξάνοντας τον κίνδυνο της ύφεσης, η εξάπλωση του κοροναϊού ώθησε το Τόκιο να θέσει περιορισμούς στις δημόσιες συγκεντρώσεις, ενώ κάποιες εταιρείες καλούν τους υπαλλήλους τους να εργάζονται από το σπίτι.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν