Κορωνοϊός: Έκκληση Πρύτανη ΕΚΠΑ να ανασταλούν και οι φοιτητικές εκδρομές

  • Γιάννα Σουλάκη
Πρύτανης
Με επιστολή του ο Πρύτανης ΕΚΠΑ και Προεδρεύων της Συνόδου των Πρυτάνεων κ. Θάνος Δημόπουλος ζητά να ανασταλούν μέχρι νεοτέρας και οι φοιτητικές εκδρομές προς την Ιταλία, όπου σημειώνεται σημαντική άνοδος των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Στην επιστολή του προς τους Πρυτάνεις και Προέδρους Διοικουσών Επιτροπών Α.Ε.Ι. και Προέδρους Ε.Λ.Κ.Ε. Α.Ε.Ι. ο Πρύτανης κ. Δημόπουλος, μεταφέρει τη σύσταση του Υπουργείου Παιδείας και του ΕΟΔΥ για αναστολή όλων των προγραμματισμένων εκδρομών στα σχολεία και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Ζητά, επίσης, να μεριμνήσουν ώστε να ενημερωθούν οι φοιτητές.

Χαρακτηριστικά ο Πρύτανης ΕΚΠΑ αναφέρει:

«Ενόψει των νεότερων επιδημιολογικών δεδομένων για τη διάδοση του Κορωνοϊού στην Ιταλία και των αυστηρών μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί από την ιταλική κυβέρνηση, διαβιβάστηκε προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, εισήγηση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με την οποία συνιστάται η αναστολή όλων των προγραμματισμένων εκδρομών σχολείων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για την άμεση αναστολή τυχόν προγραμματισμένων εκπαιδευτικών εκδρομών που οργανώνονται από το Ίδρυμά σας προς όλη την Ιταλία από σήμερα, 24-2-2020. Η αναστολή είναι προσωρινή και θα υπάρξουν νεότερες οδηγίες, σύμφωνα με τις εξελίξεις και τις εκτιμήσεις των αρμόδιων αρχών.

Επίσης συστήνεται να ενημερωθούν για το θέμα της διάδοσης του Κορωνοϊού στην Ιταλία όλοι οι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές, διδακτικό και λοιπό προσωπικό που αναμένεται να ταξιδέψει μεμονωμένα στην Ιταλία για οποιαδήποτε εκπαιδευτική ή ερευνητική ή άλλη δραστηριότητα στο πλαίσιο των δράσεων των Α.Ε.Ι.», καταλήγει ο κ. Δημόπουλος.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν