Κορυφώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στο ΓΝΑ Ευαγγελισμός

  • Iatropedia
Τα προβλήματα υποστελέχωσης στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της πρωτεύουσας έχουν φτάσει σε οριακό σημείο με αποτέλεσμα το Σωματείο Εργαζομένων να αναζητά πια τρόπους ουσιαστικής αντίδρασης αλλά και αναεύρεσης λύσεων. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιείται γενική συνέλευση την προσεχή Παρασκευή και προγραμματίζονται στάσεις εργασίας και "μπλόκάρισμα" του Ταμείου ώστε να μην πληρώνουν οια σθενείς τις εξετάσεις τους την επόμενη Τετάρτη 4/11.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Μετά την σημερινή διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Υγείας στην Αριστοτέλους, οιε ργαζόμενοι στον «Ευαγγελισμό» αποφάσισαν γενική συνέλευση και άλλες δράσεις για να αναζητηθούν τρόποι αντίδρασης στην υποστελέχωση του νοσοκομείου που αντί να αναχαιτείται από τη νέα ηγεσία του ΥΥΚΑ, επιδεινώνεται με την αποχώρηση επικουρικών γιατρών και νοσηλευτών με συμβάσεις που λήγουν.

Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων έχει ως εξής:

-Την Παρασκευή 30 Οκτώβρη σε συνεργασία με την επιτροπή της Ε.Ι.Ν.Α.Π. καλείται Γενική Συνέλευση των ειδικευομένων & εξειδικευόμενων γιατρών του Ευαγγελισμού με θέμα τα οξυμμένα προβλήματά τους όπως η παντελής έλλειψη ειδικευομένων σε ορισμένα τμήματα (κι η ανυπαρξία λίστας σε κάποιες ειδικότητες), η αυξημένη νοσηρότητα στους νέους γιατρούς λόγω της εντατικοποίησης της εργασίας που οδηγεί μερικούς ακόμα και σε παραίτηση, η μη χορήγηση ρεπό εφημέρευσης και αδειών και η εκπαίδευσή τους.

-Την Τρίτη 3 Νοέμβρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ όλου του προσωπικού από τις 13:00 έως την λήξη της πρωινής βάρδιας και παράσταση στο Υπουργείο Υγείας στις 14:00 με αίτημα να μην απολυθεί κανείς συμβασιούχο (επικουρικοί, ΚΕΕΛΠΝΟ κλπ), να προκηρυχτούν άμεσα όλες οι κενές οργανικές θέσεις και να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

-Την Τετάρτη 4 Νοέμβρη ημέρα γενικής εφημερίας μπλοκάρουμε τα ταμεία του νοσοκομείου στις 14:30 ώστε οι ασθενείς να μην πληρώνουν για τις εξετάσεις τους.

-Την Τρίτη 10 Νοέμβρη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ όλων των εργαζομένων στις 8πμ στα ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ για την ανάδειξη όλων των προβλημάτων του Νοσοκομείου που καθημερινά επιδεινώνονται: έλλειψη χρηματοδότησης, τραγικές ελλείψεις προσωπικού, απουσία πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας – η οποία μετατρέπει το νοσοκομείο σ’ένα απέραντο κέντρο υγείας κι αναιρεί τις δυνατότητες να παίξει τον γ΄βαθμιο & δ΄βάθμιο ρόλο του – η μη χορήγηση χρωστούμενων αδειών & ρεπό, οι περικοπές κι οι καθυστερήσεις στην καταβολή εφημεριών – εξαιρέσιμων – υπερωριακής απασχόλησης. Τονίζουμε ιδιαίτερα το τεράστιο ζήτημα που έχουν οι εργολαβικοί εργάτες οι οποίοι είναι ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ για μήνες με ευθύνη του κράτους & της εργοδοσίας.

-Κορυφώνουμε τις κινητοποιήσεις με τη μαζική συμμετοχή μας στην πανελλαδική – πανεργατική ΑΠΕΡΓΙΑ την Πέμπτη 12 Νοέμβρη με αιχμή τη μη εφαρμογή του βάρβαρου αντιασφαλιστικού νόμου, προβάλλοντας ταυτόχρονα τα σοβαρότατα προβλήματα της δημόσιας υγείας, των ασθενών και των μαχόμενων υγειονομικών.