Κόντρας συνέχεια για τους φαρμακοποιούς – Το ΦΑΝΙΕ απαντά στον ΠΦΣ

  • Iatropedia
Στις 6 Νοεμβρίου ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) προχώρησε σε προσφυγή εναντίον του Φαρμακευτικού Αναπτυξιακού Ινστιτούτου Ελλάδος (Φ.ΑΝ.Ι.Ε.). Τώρα ήρθε η σειρά του τελευταίου να διαμηνύσει ότι κακώς ψάχνουν για "αποδιοπομπαίο τράγο"...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Χωρίς τέλος είναι τα προβλήματα των φαρμακοποιών. Εκτός από το ιδιοκτησιακό, στο οποίο δεν δικαιώθηκαν, σειρά έχουν τα ΜΥΣΥΦΑ, που σύντομα θα τα δούμε και στα σούπερ μάρκετ, ενώ μαίνεται και… εμφύλιος με το ΦΑΝΙΕ.

Κι αφού ο ΠΦΣ αποφάσισε να προσφύγει κατά του Ινστιτούτου, το προεδρείο του ΦΑΝΙΕ απαντάει με επιστολή στην οποία εκτός από την απαρίθμηση των σκοπών του, προβαίνει και σε σχόλια…

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του ΦΑΝΙΕ:

Με αφορμή το Δελτίο Τύπου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) της Παρασκευής 6 Νοεμβρίου 2015 σύμφωνα με το οποίο ο ΠΦΣ προχώρησε σε προσφυγή εναντίον του Φαρμακευτικού Αναπτυξιακού Ινστιτούτου Ελλάδος (Φ.ΑΝ.Ι.Ε.)  κι αφού έλαβε γνώση του περιεχομένου της προσφυγής το Διοικητικό Συμβούλιο του Φ.ΑΝ.Ι.Ε. προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:

«O κ. πρόεδρος μετά την ολοσχερή αποτυχία του ψάχνει για αποδιοπομπαίους τράγους στρεφόμενος εναντίον του Φαρμακευτικού Αναπτυξιακού Ινστιτούτου Ελλάδος (Φ.ΑΝ.Ι.Ε.). Εμείς του απαντάμε με την ακόλουθη ρήση: μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι».

Το «Φαρμακευτικό Αναπτυξιακό Ινστιτούτο Ελλάδος» είναι σωματείο για την ανάπτυξη του φαρμακείου. Έδρα του Σωματείου ορίζεται ο Δήμος Παιανίας Αττικής και γραφείο το επί της οδού Αγίας Τριάδος αρ. 36. Σκοπός του Σωματείου είναι: 

· Η δια παντός επιστημονικού μέσου προαγωγή της πρωτοβάθμιας φαρμακευτικής περίθαλψης και πρόληψης προς τον ασθενή με στόχο την κοινωνική προσφορά και τη μείωση του κόστους αυτής μέσω του Ελληνικού Φαρμακείου.

· Η επιστημονική διερεύνηση νέων μοντέλων ανάπτυξης του φαρμακείου στο περιβάλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η παρακολούθηση της ευρωπαϊκής και η εναρμόνιση της Φαρμακευτικής ελληνικής νομοθεσίας προς την Κοινοτική.

· Η διαρκής παρακολούθηση της Ελληνικής αγοράς για την ανάπτυξη νέων θέσεων εργασίας για νέους φαρμακοποιούς και βοηθούς φαρμακείων, η μελέτη για τυχόν προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και για την συμμετοχή σε αυτά.

· Η ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την βελτίωση της παροχής υπηρεσιών εντός του Ελληνικού φαρμακείου.

· Η έρευνα της αντιμετώπισης του ανταγωνισμού και των ανταγωνιστικών πρακτικών από τα μη φαρμακευτικά κανάλια διανομής. 

· Η πραγματοποίηση κοινωφελούς έργου και η συμμετοχή σε κοινωνικές δράσεις.

· Η μελέτη για την δημιουργία των προδιαγραφών πιστοποίησης ISO για τα Ελληνικά φαρμακεία