Κοντοζαμάνης: Παρατείνονται 2.000 συμβάσεις επικουρικού προσωπικού στα Δημόσια Νοσοκομεία

  • Γιάννα Σουλάκη
Με απόφασή του ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, παρατείνει μέχρι το τέλος του 2020 όλες τις συμβάσεις επικουρικού προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία, οι οποίες αναμένεται να λήξουν μέσα στο επόμενο διάστημα.

Πρόκειται για περίπου 2.000 εργαζόμενους, γιατρούς, νοσηλευτές, προσωπικό ιατρικών εργαστηρίων, διοικητικούς υπαλλήλους, τεχνικές ειδικότητες, οι συμβάσεις των οποίων αναμένεται να παραταθούν μέχρι τέλος του έτους.

Σε σχετική δήλωσή του, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης αναφέρει: «Σχετικά με τις συμβάσεις επικουρικού προσωπικού οι οποίες λήγουν στο προσεχές χρονικό διάστημα, διευκρινίζεται ότι κατατίθεται διάταξη στη Βουλή για την παράταση των συμβάσεων όλων των κατηγοριών επικουρικού προσωπικού, καταρχάς έως το τέλος του 2020. Η διάταξη θα έχει αναδρομική ισχύ».

Οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία, ωστόσο, υποστηρίζουν μιλώντας στο iatropedia.gr, ότι η ανανέωση των συμβάσεων -η οποία σε περιπτώσεις που αυτές λήγουν στα τέλη Νοεμβρίου θα είναι ολιγοήμερη- δεν αναμένεται να λύσει το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία. Επισημαίνουν, ότι η παράταση των συμβασιούχων επικουρικών θα έπρεπε να επεκταθεί μέχρι το τέλος του 2021.

Παράλληλα ζητούν από το Υπουργείο Υγείας να αποφασίσει τη μόνιμη πρόσληψη αυτών των εργαζόμενων, οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας.