Κοντοζαμάνης: Έτσι επανέρχεται το ΕΣΥ στην κανονική του λειτουργία

  • Γιάννα Σουλάκη
Κοντοζαμάνης
Η μείωση των εισιτηρίων και ταυτόχρονη αύξηση των εξιτηρίων ασθενών με βαριά συμπτώματα Covid-19 στα δημόσια νοσοκομεία, φέρνει την επιστροφή των νοσοκομείων του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) στην κανονικότητα. Αυτό ανέφερε ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Ο κ. Κοντοζαμάνης αναφέρθηκε σήμερα στην ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, στο σχέδιο του Υπουργείου Υγείας για την επαναφορά του ΕΣΥ στην κανονικότητα.

Η πρώτη κανονική εφημερία το “Θριάσιο” νοσοκομείο μετά από μήνες έγινε σήμερα, ανέφερε και πρόσθεσε πως την ερχόμενη Κυριακή ξεκινάει σταδιακά η κανονική λειτουργία και του “Σισμανόγλειου” νοσοκομείου και σταματάει η εφημερία του “Ερρίκος Ντυνάν”, κάτι που σημαίνει ότι θα δοθούν κλίνες για non Covid περιστατικά.

Επίσης θα αποδεσμευτούν κλίνες ΜΕΘ που είχαν δοθεί για Covid περαστικά, ώστε να ξεκινήσουν και τα χειρουργεία για χρόνια περιστατικά, ανέφερε επίσης, προσθέτοντας ότι τα χειρουργεία που είχαν ανασταλεί λόγω πανδημίας, έχουν ξεκινήσει να προγραμματίζονται με βάση τις λίστες αναμονής και τις δυνατότητες που αποκτούν ξανά τα νοσοκομεία. Παραμένει ωστόσο ακόμα ο περιορισμός της μείωσής τους, κατά 80%.

Ο κ. Κοντοζαμάνης τόνισε ακόμη, ότι την επόμενη Δευτέρα, 24 Μαΐου θα δοθούν κάποιες κλίνες για περιστατικά non covid στο “Κοργιαλένειο-Μπενάκειο” νοσοκομείο, κυρίως για προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις, ώστε και αυτό να ξεκινήσει σταδιακά την επαναφορά του στην κανονική λειτουργία. Αναμένεται η επαναφορά του νοσοκομείου να έχει ολοκληρωθεί το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου.

Ταυτόχρονα και το νοσοκομείο “Παμμακαριστος” θα ξεκινήσει σταδιακά να επιστρέφει στην κανονική λειτουργία του. Επίσης, όπως είπε ο κ. Κοντοζαμάνης, θα αποδεσμεύονται και κλίνες Covid και non Covid από τον ιδιωτικό τομέα που υποστήριζε το ΕΣΥ .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν