Κοινές δράσεις της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος με τους εργαζόμενους στο ΚΕΕΛΠΝΟ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Οι νοσηλευτές που απασχολούνται στις ΜΕΘ των νοσοκομείων με συμβάσεις μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ έχουν πολλά προβλήματα να αντιμετωπίσουν. Η μη αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους, η μη καταβολή επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας και η έλλειψη σταθερότητας στην αποζημίωση των εφημεριών, είναι μερικά από αυτά. Και η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος σε συνεργασία με τους εργαζόμενους στο ΚΕΕΛΠΝΟ προσπαθούν να τα επιλύσουν!

Προ ημερών πραγματοποιήθηκε κοινή συνεδρίαση των προεδρείων της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας και του Σωματείου Εργαζομένων Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, με αντικείμενο την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών στην κατεύθυνση της νομοθετικής επίλυσης αλλά και της νομικής διεκδίκησης των μισθολογικών και εργασιακών εκκρεμοτήτων των συμβασιούχων νοσηλευτών του ΚΕΕΛΠΝΟ που στελεχώνουν τις ΜΕΘ και λοιπά τμήματα των νοσοκομείων της χώρας.

Τα ζητήματα στα οποία θα αναπτυχθούν άμεσα από κοινού δράσεις αφορούν:

-Στην αναγνώριση του συνόλου της προϋπηρεσίας τους σε ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα, παράγοντας ο οποίος αποτέλεσε τυπικό προσόν πρόσληψης.
-Στην αναγνώριση του δικαιώματος καταβολής του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας αναδρομικά από 1/1/2013.
-Στην ομαλή καταβολή της αποζημίωσης της υπερωριακής, νυχτερινής και εξαιρέσιμης εργασίας, η οποία βρίσκεται σε καθυστέρηση από τις 31/12/2016.

Όπως σημειώνουν, «πάγια θεσμική διεκδίκηση αποτελεί η μετατροπή σε μόνιμες, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης θέσεις εργασίας των συμβασιούχων Νοσηλευτών του ΚΕΕΛΠΝΟ που είναι τοποθετημένοι στις ΜΕΘ και οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Οι νοσηλευτές που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της Υγείας δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται ως εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν