Κλείνουν άμεσα 11.000 κρεβάτια στο ΕΣΥ! Πότε ολοκληρώνεται το σχέδιο

  • Iatropedia
Τα νέα οργανογράμματα των νοσοκομείων που δημοσιοποιούνται το τελευταίο διάστημα θα δημιουργήσουν ένα ΕΣΥ με λιγότερες 11.000 κλίνες. Γιατί βιάζεται το υπουργείο Υγείας να περιορίσει τα τμήματα και τις κλινικές των δημοσίων νοσοκομείων.

Το μνημόνιο αλλά και οι πιέσεις της τρόικα έλεγαν πως το ΕΣΥ θα έπρεπε έως το τέλος του 2012 να διαθέτει 660 τμήματα λιγότερα. Ωστόσο η ηγεσία του υπουργείου Υγείας καθυστέρησε στο σχεδιασμό αλλά και στην υλοποίηση του σχεδίου περικοπών με αποτέλεσμα σήμερα να τρέχει και να μη φθάνει.

Οι συνεχείς δημοσιεύσεις των νέων οργανογραμμάτων των νοσοκομείων το τελευταίο διάστημα με πολλά λάθη, δείχνουν αν μη τι άλλο την αγωνία να ολοκληρωθεί άμεσα η «επιχείρηση περικοπών».

Εξάλλου η τρόικα θέτει το συγκεκριμένο ζήτημα στις άμεσες προτεραιότητές της γι αυτό μέσα στις επόμενες ημέρες θα έχουν ψαλιδιστεί συνολικά 11.000 κρεβάτια από τα δημόσια νοσοκομεία.

Κάτι που επιβεβαίωσε και ο Α περιφερειάρχης υγείας Β.Κοντοζαμάνης στους νοσοκομειακούς γιατρούς (ΟΕΝΓΕ) με εκπροσώπους των οποίων συναντήθηκε πρόσφατα.

Πάντως η βιασύνη με την οποία κόβονται οι κλινικές και τα τμήματα (συνολικά 660) έχει προκαλέσει έντονη αναστάτωση στους εργαζόμενους που βλέπουν να απουσιάζουν από τα νέα οργανογράμματα τμήματα και κλινικές με αποτέλεσμα να μη γνωρίζουν το επαγγελματικό τους αύριο.

Δήμητρα Ευθυμιάδου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν